Connect with us

Minden ismert ember ettől a szoftvertől félt

facechange

Dotkom

Minden ismert ember ettől a szoftvertől félt

Itt a Face2Face, aminek segítségével a videón szereplő illető azt mondja, amit mi a szájába adtunk.

Ugyan az arccserélő alkalmazások nagy népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében, egy most bemutatott alkalmazás mégiscsak igen rémisztő jövőképet vetít elénk.

thzt5ywqx8jflvc1fwoy

Amennyiben az újdonság elterjed, úgy soha többé nem lesz biztos, hogy egy videón látható személy tényleg azt mondja, ami elhangzik a felvételen. A Stanford, az Erlangen-Nürnberg Egyetem és a Max Planck Informatikai Intézet kutatói által kifejlesztett szoftver, ugyanis lehetőséget biztosít arra, hogy a saját szövegünket másvalaki szájába adjuk.

Lényegében arról van szó, hogy a Face2Face használatakor, a felhasználó egy webkamera elé leülve elkezdi elmondani az általa kívánt beszédet, majd azt a szoftver valós időben a célszemély arcára illeszti. A szoftver olyan pontos, hogy még a videón szereplő ember mimikáit is leutánozza. Persze a hanggal még nem tud mit kezdeni, így annak a veszélye, hogy 100%-ban életű kamufelvételek készüljenek, még nem fenyeget.

face2face

A kutatók szerint ez a művelet az összes, a YouTube-on található videóval működik, azaz segítségével szinte bármilyen internetes felvételt valós időben módosítani lehet. Igaz, egyelőre még nem nyilvános a Face2Face, ám a fejlesztők már elárulták, hogy a jövőben egy mindenki számára elérhető próbaverzió kiadását is tervezik. Ennek mondjuk alighanem kevés ismert ember örül, hiszen így elképesztő mértékben terjedhetnek el a jövőben a hamis videók, amikkel alaposan félrevezethetik a közönséget.

Forrás: Index via StanfordSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom