Connect with us

Hirdetés

technokrata

A saját szolgáltatását bízta a Google-re az Apple?

Dotkom

A saját szolgáltatását bízta a Google-re az Apple?

Hamarosan a kaliforniai gyártó is felel az iCloud működéséért.

Gyakran előfordul, hogy egy vállalkozás, bár a nyílt színtéren erősen konkurál az ellenfelével, a háttérben több ízben is együttműködik a másik féllel, hiszen abból jelentős üzleti előnyei származnak. Ebből a szempontból leginkább a Samsung kontra Apple per az emlékezetes, ahol a felek mindent megtettek annak érdekében, hogy a másik készülékét kitiltsák a piacról, úgy, hogy közben az iPhone-ba szánt alkatrészek fejlesztését közösen végezték (és manapság is sok komponens származik a Samsungtól).

Hasonló a helyzet a Google-lel is, a keresőóriás az Android platform okán erős konkurense az Apple-nek, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne a két cég között folyamatos együttműködés. Így fordulhat elő, hogy a Google évente egymilliárd dollárt fizet az Apple-nek azért, hogy az alapértelmezett kereső a sajátjuk legyen.

icloud

A CRN információi szerint most az Apple fordult a Google-höz, hiszen a népszerű felhőalapú szolgáltatásuk, az iCloud működtetését bízták a kaliforniai vállalatra. Persze nem a teljes szolgáltatásról van szó, pusztán csak egy meg nem nevezett százaléknyi részt bíztak a Google-re, ám ez is jelzésértékű. Az ok valószínűleg az, hogy, bár évi 4-600 millió dollárt kell ezért fizetnie az Apple-nek, ez még így is jelentős spórolás egy saját szerverfarm létrehozásához képest.

Ezért fordulhat elő, hogy korábban már az Amazon Web Services  és a Microsoft Azure platformját is igénybe vették az iCloud stabil működésének a biztosításához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés