Connect with us

Hirdetés

technokrata

Inspiráló dokumentumfilmmel készül az olimpiára a Samsung

Dotkom

Inspiráló dokumentumfilmmel készül az olimpiára a Samsung

A Samsung bejelentette, hogy együttműködik az Oscar-díjas filmkészítővel, Morgan Neville-lel.

A közös munka eredményeként elkészülő A Fighting Chance dokumentumfilm négy olimpiai reménység inspiráló és ezidáig még nem hallott történetéről szól: hogyan tudtak felülemelkedni a komoly nehézségeken és akadályokon, hogy végül kijussanak a 2016-os riói olimpiára. A Samsung elkötelezett híve az olimpiai szellemiség terjesztésének, a Morgan Neville-lel való kooperáció is ezt a célt hivatott szolgálni. A film olyan sportolók életútját mutatja be, akik eltántoríthatatlanul dolgoznak azon, hogy egyre inkább kitolják lehetőségeik határait.

Box_Yenebier Guillen Benitez_1

A rövid dokumentumfilm – amelyet a következő hónapban mutatnak be – érzelmi utazásra hívja a nézőket, akik három különböző ország – Lesotho, Vanuatu, és a Dominikai Köztársaság – atlétáinak eddig elzárt világába nyerhetnek bepillantást. Neville több ezer mérföldet utazott, hogy megörökíthesse a filmben szereplő olimpiai reménységek történetét, törekvéseit és közös szenvedélyét, akik napról napra azért küzdenek, hogy a dobogóról láthassák lobogni saját országuk zászlaját Rio de Janeiro-ban. Ahogy a Samsung a folytonos innovációra való törekvésével gazdagítja az emberek életét, úgy ösztönzik ezek a történetek a jelentős fejlődéseket a jövőben.

„Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok a Samsunggal egy, a 2016-os riói olimpiai játékokat felvezető dokumentumfilm elkészítésén. A Samsung egy világszerte ismert márka és látom, milyen pozitív hatást tud gyakorolni nem csupán a filmben szereplő atlétákra, de másokra is.” – mondta el Morgan Neville, rendező. –  „Ha az olimpia szelleme egyet jelent az akadályok legyőzésével és a határok feszegetésével, úgy a Samsung tökéletes nagykövete ezeknek az értékeknek.”

Box_Yenebier Guillen Benitez_3

A Fighting Chance című film három olimpiai reménység felkészülését követi nyomom:

  • Tsepo Mathibelle (24 éves, maratoni futó, Lesotho): A parányi, Dél-Afrikai Köztársaság területébe ágyazott országban járva a nézők a céltudatos maratoni futót, Tsepo Mathibelle-t ismerhetik meg, aki a futással az egész családját is támogatja. Tsepo a 2012-es londoni játékokon megszerzett utolsó hely után is rendíthetetlen maradt céljának elérésében, ami nem más, mint megnyerni az első olimpiai érmet Lesotho számára.
  • Miller Pata és Linline Matauatu (23 és 26 évesek, strandröplabda, Vanuatu): Vanuatu a Csendes-óceán délnyugati részén, Melanéziában található szigetország, ahol 2015-ben súlyos pusztítást végzett a Pam ciklon. A nézők a dokumentumfilmben megismerhetik az ország strandröplabda-csapatának két tagját, Miller Patat és Linline Matauatut. A két sportoló mindennapos kitartása és állhatatossága a helybéli, ni-vanuatu nők egész generációját inspirálja arra, hogy merjenek a hagyományok korlátain kívül gondolkodni és bátran kövessék álmaikat.

Strandroplabda_Miller Pata

  • Yenebier Guillén Benitez (29 éves, bokszoló, 75 kg-os súlycsoport, Dominikai Köztársaság):

A fiatal lány minden bevitt ütésével egyben a nemi sztereotípiákra is lesújt. Országa első olimpiai érmese szeretne lenni, édesapja és nagyapja nyomdokain járva, akik szintén sportolók voltak.

Neville különleges érzékenységgel képes elérni azt, hogy a bemutatott szereplők viszonylagos ismeretlenségük ellenére váljanak filmje igazi sztárjaivá. A rendező egyedi látásmódjának köszönhetően a dokumentumfilmes történetmesélés közepette az egyéni sorsok életre kelnek. A film készítésekor ellátogatott mindegyik sportoló hazájába, interjúkat készített a főszereplőkkel, edzőikkel, csapattársaikkal és a közösség tagjaival, hogy teljesebb képet kaphasson arról, hogy a fiatalok miként törik meg a jeget és írnak történelmet hazájukban. Végigkövette és megörökítette a sportolók szigorú edzéseit is, általános érvénnyel ábrázolva mindazt a szilárd eltökéltséget és lelkesedést, amely átszövi a világ minden egyes sportolójának útját a közös cél, az olimpiai érem felé.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés