Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiába tudják, hogy problémát okoz, továbbra sem figyelnek erre a vállalkozások

Dotkom

Hiába tudják, hogy problémát okoz, továbbra sem figyelnek erre a vállalkozások

A zsarolóvírusok a fokozott figyelem ellenére továbbra is bénítják a vállalkozásokat.

A vállalkozások közel fele (45%) felismeri a cryptomalware-ekben, vagyis zsarolóvírusokban rejlő komoly veszélyt, ami jelentős növekedés a 2014-es 37%-hoz képest, derül ki egy, a Kaspersky Lab és a B2B International által végzett 2015-ös tanulmányból, amelyben a vállalkozások informatikai biztonságát vizsgálták 5500 informatikai szakember részvételével, világszerte 26 országban. A növekvő tudatosság ellenére a zsarolóvírus támadások továbbra is komoly hatással vannak a cégekre. Itt van például a CryptoLocker vírus, amelyről úgy tartják, hogy eddig több mint 234 000 számítógépet fertőzött meg szerte a világon.

A számítógépes veszélyforrások folyamatosan bővülnek és a kiberbűnözők felfedezték, hogy az adatok rosszindulatú titkosítása, és a feloldásért kapott váltságdíj nagyon nyereséges tevékenység. Sok vállalat elismeri, hogy sokszor egyszerűen kifizetik azt, amit kérnek tőlük.

1338803555-swaggsec-hacked-china-telecom-image-credit-donthatethegeek-1

A vállalkozások egyre csábítóbb célpontnak számítanak. Nem számít, hogy mekkora méretűek, a cryptomalware meg fogja találni hozzájuk az utat, ha a biztonsági ellenőrzés nem blokkolja. Csakúgy, mint a többi vírus, ez is e-mailek, fertőzött csatolmányok vagy feltört webhelyekre mutató hivatkozások – amelyeket megnyitnak, letöltenek vagy csak rájuk kattintanak a gyanútlan alkalmazottak – segítségével jutnak be a vállalati hálózatokba. Nincs semmi jel, ami figyelmeztetné a felhasználót, hogy megfertőződött, egészen addig, amíg meg nem kapják a váltságdíjat követelő üzenetet.

Egy megbízható, többrétegű biztonsági megoldás az egyetlen megoldás, amely megállíthatja a zsarolóvírusokat.

“A zsarolóvírus támadások nyereségesek és egyre népszerűbbek a kiberbűnözők körében. A vállalkozások gyakran fizetnek anélkül, hogy tudnák, egyáltalán nincs garancia arra, hogy az adataikat feloldják, miután eleget tesznek a követelésnek, és bizonyíték van arra, hogy a rosszul kódolt zsarolóprogramok tönkretehetik az adatok egy részét, amelyet aztán soha nem lehet visszaállítani. A legjobb módja annak, hogy megvédje a cége adatait és eszközeit az, hogy átfogó biztonsági intézkedéseket vezet be, amelyek kiterjednek az infrastruktúrától és a tárolóeszközöktől kezdve egészen a mobilhálózatokig, kiegészítve mindezt az alkalmazottak oktatásával. Továbbá nagyon fontos, hogy az adatokról rendszeresen készítsen biztonsági mentést, így a vállalat nem találja magát olyan kényes helyzetben, hogy választania kelljen a váltságdíj kifizetése és az adatvesztés között.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

cyber_hackers201

Annak érdekében, hogy segítse a vállalatokat, függetlenül azok méretétől a cryptomalware-ek elleni védekezésben, valamint informatikai eszközeik és infrastruktúrájuk megóvásában, a Kaspersky Endpoint Security for Business és a Kaspersky Small Office Security megbízható védelmet nyújt az ismert, ismeretlen és fejlett számítógépes fenyegetések, köztük a zsarolóprogramok támadásai ellen.

A megoldás magában foglalja a Kaspersky Lab System Watcher modulját, amelyet úgy terveztek, hogy rendelkezzen egy helyi, védett másolattal a fájlokról és így visszaállíthatók lesznek a zsarolóvírus által titkosított adatok. A legrelevánsabb rendszeresemény adatok szkennelésével nyomon tudja követni a fájlok létrehozására és módosítására vonatkozó adatokat, és azonosítani tud bármilyen változtatást a rendszerben, valamint adatátvitelt a hálózaton keresztül. Azáltal, hogy függetlenül hoz döntést arról, hogy egy program rosszindulatú-e, sokkal hatékonyabban tudja azonosítani a zsarolóvírusokat és a biztonsági intézkedések megsértését az átfogó védelem érdekében. A modul ugyancsak lehetővé teszi az automatikus helyreállítást, ezáltal időt és erőfeszítést takarít meg a biztonsági mentésből való visszaállításhoz képest, csökkentve a leállási időt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés