Connect with us

Hiába tudják, hogy problémát okoz, továbbra sem figyelnek erre a vállalkozások

cyber_hackers201

Dotkom

Hiába tudják, hogy problémát okoz, továbbra sem figyelnek erre a vállalkozások

A zsarolóvírusok a fokozott figyelem ellenére továbbra is bénítják a vállalkozásokat.

A vállalkozások közel fele (45%) felismeri a cryptomalware-ekben, vagyis zsarolóvírusokban rejlő komoly veszélyt, ami jelentős növekedés a 2014-es 37%-hoz képest, derül ki egy, a Kaspersky Lab és a B2B International által végzett 2015-ös tanulmányból, amelyben a vállalkozások informatikai biztonságát vizsgálták 5500 informatikai szakember részvételével, világszerte 26 országban. A növekvő tudatosság ellenére a zsarolóvírus támadások továbbra is komoly hatással vannak a cégekre. Itt van például a CryptoLocker vírus, amelyről úgy tartják, hogy eddig több mint 234 000 számítógépet fertőzött meg szerte a világon.

A számítógépes veszélyforrások folyamatosan bővülnek és a kiberbűnözők felfedezték, hogy az adatok rosszindulatú titkosítása, és a feloldásért kapott váltságdíj nagyon nyereséges tevékenység. Sok vállalat elismeri, hogy sokszor egyszerűen kifizetik azt, amit kérnek tőlük.

1338803555-swaggsec-hacked-china-telecom-image-credit-donthatethegeek-1

A vállalkozások egyre csábítóbb célpontnak számítanak. Nem számít, hogy mekkora méretűek, a cryptomalware meg fogja találni hozzájuk az utat, ha a biztonsági ellenőrzés nem blokkolja. Csakúgy, mint a többi vírus, ez is e-mailek, fertőzött csatolmányok vagy feltört webhelyekre mutató hivatkozások – amelyeket megnyitnak, letöltenek vagy csak rájuk kattintanak a gyanútlan alkalmazottak – segítségével jutnak be a vállalati hálózatokba. Nincs semmi jel, ami figyelmeztetné a felhasználót, hogy megfertőződött, egészen addig, amíg meg nem kapják a váltságdíjat követelő üzenetet.

Egy megbízható, többrétegű biztonsági megoldás az egyetlen megoldás, amely megállíthatja a zsarolóvírusokat.

“A zsarolóvírus támadások nyereségesek és egyre népszerűbbek a kiberbűnözők körében. A vállalkozások gyakran fizetnek anélkül, hogy tudnák, egyáltalán nincs garancia arra, hogy az adataikat feloldják, miután eleget tesznek a követelésnek, és bizonyíték van arra, hogy a rosszul kódolt zsarolóprogramok tönkretehetik az adatok egy részét, amelyet aztán soha nem lehet visszaállítani. A legjobb módja annak, hogy megvédje a cége adatait és eszközeit az, hogy átfogó biztonsági intézkedéseket vezet be, amelyek kiterjednek az infrastruktúrától és a tárolóeszközöktől kezdve egészen a mobilhálózatokig, kiegészítve mindezt az alkalmazottak oktatásával. Továbbá nagyon fontos, hogy az adatokról rendszeresen készítsen biztonsági mentést, így a vállalat nem találja magát olyan kényes helyzetben, hogy választania kelljen a váltságdíj kifizetése és az adatvesztés között.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

cyber_hackers201

Annak érdekében, hogy segítse a vállalatokat, függetlenül azok méretétől a cryptomalware-ek elleni védekezésben, valamint informatikai eszközeik és infrastruktúrájuk megóvásában, a Kaspersky Endpoint Security for Business és a Kaspersky Small Office Security megbízható védelmet nyújt az ismert, ismeretlen és fejlett számítógépes fenyegetések, köztük a zsarolóprogramok támadásai ellen.

A megoldás magában foglalja a Kaspersky Lab System Watcher modulját, amelyet úgy terveztek, hogy rendelkezzen egy helyi, védett másolattal a fájlokról és így visszaállíthatók lesznek a zsarolóvírus által titkosított adatok. A legrelevánsabb rendszeresemény adatok szkennelésével nyomon tudja követni a fájlok létrehozására és módosítására vonatkozó adatokat, és azonosítani tud bármilyen változtatást a rendszerben, valamint adatátvitelt a hálózaton keresztül. Azáltal, hogy függetlenül hoz döntést arról, hogy egy program rosszindulatú-e, sokkal hatékonyabban tudja azonosítani a zsarolóvírusokat és a biztonsági intézkedések megsértését az átfogó védelem érdekében. A modul ugyancsak lehetővé teszi az automatikus helyreállítást, ezáltal időt és erőfeszítést takarít meg a biztonsági mentésből való visszaállításhoz képest, csökkentve a leállási időt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom