Connect with us

technokrata

Ez a rendszer megvéd a kibertámadásoktól

fortinet-security

Dotkom

Ez a rendszer megvéd a kibertámadásoktól

A Fortinet bejelentette, hogy frissíti a FortiOS elnevezésű kiberbiztonsági operációs rendszerét.

A FortiOS 5.4 lehetővé teszi, hogy a felhasználók belső hálózati szegmentálással védekezzenek a fejlett támadások ellen.

fortinet-security

Egy kiberbiztonsági operációs rendszer a teljes támadási folyamat kivédésére

A technológiai kutatásokkal foglalkozó Gartner cég előrejelzései szerint „2016-ban 6,4 milliárd informatikai eszköz kapcsolódik az Internetre világszerte, ami 30%-kal több mint 2015-ben; továbbá ez a szám 2020-ra eléri a 20,8 milliárdot”. Ez egyben azt is jelenti, hogy a támadható felületek számának növekedésével egyenes arányosságban nő a megoldandó biztonsági kihívások száma is. A FortiOS leegyszerűsíti az összetett támadások kivédésére irányuló törekvéseket. A legújabb konfigurációk, analitikai képességek és egy-kattintásos parancsok segítségével a vállalatok létrehozhatnak egy olyan belső szegmentált tűzfalat (ISFW, Internal Segmentation Firewall), valamint biztonságos hozzáférési szerkezeteket, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a megszokott határokon túl is egy többrétegű, erős biztonsági rendszert alakíthassanak ki, és abban védett módon dolgozhassanak.

A FortiOS 5.4 és a FortiGuard mobil biztonsági szolgáltatásai

A FortiOS 5.4 szoftver egy új mobil malware feliratozási szolgáltatást is tartalmaz, hála a FortiGuard Labs-nek. A mobil eszközök használatának vállalatokon belüli terjedése nem lassul, így ezek az eszközök a kiberbűnözők kiemelt célpontjává váltak. A FortiGuard Labs a támadásokkal kapcsolatos ismereteire alapozva kifejlesztette a FortiOS alkalmazást, amely egy folyamatos hírfolyamon keresztül automatikusan biztosítja az olyan felmerülő veszélyek elleni védelmet, amelyek bizonyos platformokat vesznek célba, például az Android, az iOS és a Windows rendszereket.

fortinet-security2

A FortiOS 5.4 fontosabb fejlesztései:

  • Új ATP integráció: A Fortinet ATP keretrendszerébe integrált szolgáltatások – mint a FortiClient, FortiMail, FortiSandbox és a FortiWeb – lehetővé teszik a fenyegetesekkel kapcsolatos információk automatikus megosztását, a hálózatot fenyegető támadások enyhítését egy kattintással, vagy az összes fő támadási vektoron keresztül történő védelmet. 
  • Átlátható felhasználói felület: A rendszeren belül megtalálható átlátható felhasználói felület lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok akár „madártávlatból” tekinthessék meg az adott hálózatot, ami irányítást, biztonságot és lehetőségek széles tárházát biztosítja a Fortinet termékskálája számára, ugyanakkor alkalmas a részletes felmérésekre, elemzésekre is.
  • Új FortiHeartbeat kommunikáció: Részletes hálózati topológiát készít, ami olyan adatokkal és elemzésekkel vértezi fel a biztonsági szakembereket, amelyek lehetővé teszik például a mindenre kiterjedő szabályzat, és a belső szegmentált tűzfal létrehozását.
  • Incidens reakció: A FortiOS 5.4 automata észleléssel, és egy-kattintásos válaszlépési lehetőségekkel van felszerelve – ilyen például a karantén, a forrás letiltása, stb, – így a biztonsági csapat rövidebb idő alatt, de hatékonyan tudja beazonosítani és kezelni a rendszerbe lépő fenyegetéseket.
  • SDN integráció: Lehetővé teszi az SDN megoldások kezelését, így a VMware NSX-ét és a Cisco ACI-t.

Elérhetőség és további információk:

A FortiOS 5.4 már elérhető a piacon. Az ügyfeleknek lehetőségük van saját kezűleg frissíteni a terméküket a rendszeren belül, illetve felvenni a kapcsolatot a Fortinet ügyfélszolgálatával.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák