Connect with us

technokrata

Ebben a privát felhőben biztonságban lesznek a fontos adatok

cloud2

Dotkom

Ebben a privát felhőben biztonságban lesznek a fontos adatok

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE OpenStack Cloud 6.

A megoldás segítségével a szervezetek infrastruktúraszolgáltatásban működő privát felhőket hozhatnak létre az informatikai személyzet, illetve az erőforrások minimális igénybevételével. Az OpenStack Liberty kiadására épülő SUSE OpenStack Cloud 6 magas szintű rendelkezésre állást biztosít, valamint támogatja a Docker rendszert és az IBM z Systems mainframe-eket, így megkönnyíti a kulcsfontosságú üzleti alkalmazások és adatok áthelyezését a felhőbe. Ezenfelül a SUSE új OpenStack képzési és minősítési programot is kínál az OpenStack privát felhők telepítéséhez és üzemeltetéséhez.

cloud2

„A SUSE megbízásából nemrég készült felmérés szerint a nagyvállalatok 90 százaléka már legalább egy privát felhőt használ a szervezeten belül, vagy tervezi a bevezetését, mivel üzleti előnyöket lát benne. Ugyanakkor sokan nehézségektől is tartanak, melyek között felmerült a bonyolult telepítési folyamat, a szállítóktól való függés vagy a szükséges szaktudás hiánya. A SUSE saját megoldásában orvosolja ezeket többek között az installálás egyszerűsítésével, képzésekkel, széles körű és meghosszabbított támogatással, valamint a könnyen telepíthető frissítésekkel” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE a legújabb kiadás megjelenésével egy időben meghirdette az OpenStack-hez kapcsolódó képzéseinek bővítését. Az új oktatási és minősítési program, amelyet a SUSE az OpenStack Alapítvány vizsgarendszerén dolgozó csapattal közösen fejlesztett ki, a megoldás telepítésére és felügyeletére fókuszál, így segítve a vállalatokat az OpenStack technológia használatának egyszerűsítésében.

„Az OpenStack gyors ütemben nőtte ki magát valós alternatívává a vállalati felhasználású privát felhők területén. A sikeres privátfelhő-projektek megvalósításához a legtöbb szervezetnél kulcsfontosságú a házon belül rendelkezésre megfelelő szakértelem. Ebben jelent hatékony segítséget az olyan tapasztalt partnerek által nyújtott képzés, karbantartás és informatikai támogatás, mint például a SUSE. Az új képzési és minősítési programok felgyorsítják az OpenStack bevezetését. Ennek köszönhetően pedig több nagyvállalat képes teljes mértékben kiaknázni a privát felhő előnyeit, különös tekintettel a hatékony és rugalmas működésre” – mondta Gary Chen, az IDC szoftveralapú számítástechnikával foglalkozó kutatási vezetője.

Cloud computing

A SUSE OpenStack Cloud 6 újdonságai az ügyfelek igényeire reagálnak:

  • A frissítések nem zavarják a munkafolyamatokat, ezáltal a SUSE OpenStack Cloud megkönnyíti az áttérést a jövőbeni OpenStack-kiadásokra.
  • A továbbfejlesztett magas rendelkezésre állási képességek révén az ügyfelek úgy helyezhetik át az üzleti szempontból kulcsfontosságú alkalmazásaikat a felhőbe, hogy a hagyományos infrastruktúrákkal megegyező szintű rendelkezésre állást érnek el.
  • A termék a Xen, KVM, Hyper-V és Vmware mellett már az IBM z/VM megoldásokat is támogatja, ezzel a SUSE elsőként terjeszti ki a támogatást a hypervisorok ilyen széles körére.
  • A Docker-támogatásnak köszönhetően az ügyfelek új, innovatív tárolóba csomagolt alkalmazásokat állíthatnak össze és futtathatnak.
  • Az OpenStack Manila teljes körű támogatásával a SUSE Cloud OpenStack 6 közvetlen hozzáférést biztosít a nyílt forráskódú Manila megosztott fájlrendszer által kínált teljesítményhez, méretezhetőséghez és felügyelethez.
  • A SUSE Linux Enterprise Server 12 Support Pack 1 támogatásának köszönhetően az ügyfelek a vállalati informatikai szolgáltatások vezető platformjának legújabb verziójára építhetik saját OpenStack-felhőiket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák