Connect with us

technokrata

Mutasd meg, hogyan használnád ki a jövő hálózatát

5g-network-south-korea

Dotkom

Mutasd meg, hogyan használnád ki a jövő hálózatát

Gondolkodj 5G-ben! – az Ericcsson olyan alkalmazásokat keres, amik a ma hálózatán még nem megfelelően működnek, a jövő hálózati és felhőmegoldásaira fókuszálnak.

Az Ericsson Magyarország nemzetközi versenyt hirdet a jövő 5G és Cloud alkalmazásainak elvi kidolgozására. A verseny célja a hazai és európai 5G ökoszisztéma kiépítéséhez kapcsolódó megoldások keresése, melyek a Hálózatba Kapcsolt Társadalom jövőjéért tesznek. Olyan előremutató alkalmazásokat várnak, ahol nem szabnak gátat az ötleteknek a ma hálózatainak korlátai, 5G-ben gondolkodva a jövő hálózati és felhőmegoldásait kutatják.

„Az Ericsson a “5G for Europe “és ezen belül a “5G for Hungary” kezdeményezések zászlóshajója, és ebben az innovatív szellemben kíván lehetőséget biztosítani a diákoknak, induló vállalkozásoknak, hogy megmutassák, mit jelent szerintük az 5G vagy a jövő cloud megoldásai.” – mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója. “Azt szeretnénk, ha elképzelnék, hogy mi lenne például, ha nem lenne késleltetés, ha a rendszer sokkal rugalmasabb és testre szabhatóbb lenne, ha ipari követelményeket tudna teljesíteni, ha átéreznék, hogy az ebben rejlő lehetőségek határtalanok. A jövő hálózata ebben a pillanatban is egy formálódó koncepció, amihez még mindenki hozzáteheti legjobb tudását – erre szeretnénk biztatni az európai diákságot és start-upokat, ezért hívtuk életre demoversenyünket.”

5g-network-south-korea

A jövő iparági összefonódásainak tendenciáját figyelembe véve a pályázat igazi multidiszciplináris gondolkodást igényel, így a műszaki területek mellett gazdasági, egészségügyi és design területekről is várják az európai egyetemisták és start-upok jelentkezését.

A döntőbe jutó csapatok támogatást kapnak a prototípusuk megvalósításához, melyet az Ericsson vezetőiből és külső partnereiből álló zsűri előtt élőben mutathatnak be. A legjobbak többezer euró értékű nyereményt és üzleti értékelést kapnak, valamint lehetőséget arra, hogy bemutatkozhassanak az Ericsson Garázsban, az Ericsson Magyarország innovatív technológiai inkubátorában.

„Az Ericsson Garázst az előremutató, innovatív megoldások inkubátoraként hívtuk életre. Olyan hely, ahol minden iparági szereplő összefoghat, együttműködhet egymással, ahol új, iparágakon átívelő megoldások születhetnek. Az Ericsson demoverseny legjobbjainak is lehetősége lesz arra, hogy itt velünk együtt fejleszthessék tovább az ötletüket, és adott esetben valós, piackész szolgáltatást hozzanak létre” – tette hozzá Beskid Vilmos, az Ericsson Magyarország K+F Központjának igazgatója.

A versenyről bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken: http://5gdemocompetition.hu/Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp