Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meglepő kutatás a nőkről: hiába fontos számukra a telefon, nem vigyáznak rá

Dotkom

Meglepő kutatás a nőkről: hiába fontos számukra a telefon, nem vigyáznak rá

A nőknek fontosabbak az eszközeiken tárolt képek, mint a férfiaknak, holott nem védik őket annyira.

A Kaspersky Lab és a B2B International által elvégzett felmérés szerint a nők több mint fele (53%) értékeli többre a telefonokon tárolt fotókat és videókat, mint bármi mást, beleértve magát az eszközt is (56%), szemben a férfiak 39 százalékával. Azonban annak ellenére, hogy a nők több mint egynegyede aggódik az ilyen képek online biztonságáért, sokan még a legalapvetőbb biztonsági intézkedéseket sem alkalmazzák.

A tanulmány azt is megállapította, hogy míg a nők szívesebben osztanak meg másokkal saját magukról (48%) és ismerőseikről (40%) készült képeket, szemben a férfiak 43% és 33%-ával, az egyik legnagyobb biztonsági aggályuk (29%-uk szerint) az, hogy a kiberbűnözők hozzáférést szereznek a telefonjukon tárolt képekhez és videókhoz. Háromból egy aggódik amiatt, hogy ezek a képek és más információk nem megfelelő módon, vagy a tudtuk nélkül lesznek megosztva, ami kellemetlenséget okoz azáltal, hogy rossz személynek küldik el azokat (30%), vagy akár tönkre is tehet kapcsolatokat (31%).

Attractive young woman in glasses smiles while dialing a cordless phone. Horizontal shot.

Ennek ellenére sokan nem tudják, mennyire sérülékenyek egy esetleges kibertámadás alkalmával, csak 19%-uk gondolja úgy, hogy célponttá válhat, szemben a férfiak 27%-ával. Ennek eredményeképpen nem alkalmaznak biztonsági intézkedéseket az eszközeiken tárolt fényképeik és más bizalmas információik megóvására. Ellentétben a férfiakkal, a nők 19%-a elismeri, hogy nem védi eszközét jelszóval, és 14%-uk semmilyen biztonsági megoldást sem használ.

A kockázat megértésének hiányát megerősíti az a tény, hogy egy közelmúltban elvégzett biztonsági felmérésben a nők 27%-a elismerte, nem készít biztonsági másolatot eszközeiről, így elveszítheti minden értékes képét, videóját és fájlját abban az esetben, ha a készülék megsérül, vagy ellopják azt. A férfiak sokkal felkészültebbek, mivel 80%-uk készít másolatot az dokumentumairól.

woman-holding-iphone-5

“Nem meglepő, hogy a nők a férfiakétól eltérő módon használják és értékelik a mobil eszközeiken tárolt információkat. Ezek a készülékek fontos szerepet játszanak a kellemes emlékek megosztásában és tárolásában, valamint lehetővé teszik a kapcsolatok fenntartását e-mailek és szöveges üzenetek segítségével. A nőket jobban aggasztja a másokra gyakorolt érzelmi hatás, amit a készülékeik ellopása vagy feltörése válthat ki. Nem csak a hírességek aggódnak amiatt, hogy privát fotóikat közzéteszik az interneten. Egyetlen módon akadályozhatjuk meg ezt: alapvető biztonsági intézkedéseket alkalmazunk értékes adataink megóvására.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

Annak megakadályozására, hogy a kiberbűnözők hozzáférhessenek a digitális eszközeinken tárolt képekhez, videókhoz és fájlokhoz, alkalmazzunk jelszavas védelmet és titkosítást. A fájlokról rendszeresen készítsünk biztonsági másolatot, így ha a készüléket ellopják vagy elromlik, a rajta található adataink nem vesznek el. Ha ezekről az adatokról másolat készül vagy megosztásra kerülnek, titkosítással biztosíthatjuk, hogy illetéktelen kezekbe kerülés esetén is védve legyenek. A Kaspersky Total Security – multi-device többféle mobil eszközön is képes megvédeni az adatokat, lehetővé téve, hogy mind a férfiak, mind a nők biztonságos módon használhassák mobil készülékeiket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés