Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most megnézheted, hogyan zajlana egy világvége

Dotkom

Most megnézheted, hogyan zajlana egy világvége

Az Ubisoft új játékának megjelenése alkalmából nagyon kreatívak voltak a marketingesek.

A héten jelenik meg az Ubisoft fejlesztésében a legújabb Tom Clancy’s The Division játék. A történet egy posztapokaliptikus New York-ba viszi el a gamereket. Egy nagyon gyorsan terjedő halálos vírus után csöppenünk bele feldúlt városba. A játékot már a béta verziók alapján hatalmas várakozás övezi, és ezt igyekezett még jobban fokozni a cég marketinges csapata.

thedivision

Elkészítettek egy oldalt, ahol szimulálják, hogy milyen gyorsan terjedne el a The Division-ban lévő vírus. A The Collapse (összeomlás) című honlapon mi leszünk a zero patient ( nulladik beteg), tehát a fertőzést mi hordozzuk és terjesztjük el a világon. A történet szerint észleljük, hogy betegek vagyunk, ezért felkeressük a legközelebbi kórházat. Ehhez meg kell adunk a lakcímünk, mert az alapján valós adatokkal dolgozik a szimulátor. Kiadja a legközelebbi gyógyszertárak és kórházak listáját, amiből mi választhatunk, hogy hova szeretnénk menni. A játék kiszámolja valós (!!) adatok alapján, hogy egy kórházra hány beteg jut és abból hányat fertőzünk meg.

Azért, hogy ne spoilerezzük el az egészet további döntési lehetőségeket nem mondunk,de érdemes végigvinni. A bal alsó sarokban közben megy  a számláló, és láthatjuk, eddig a világon hányan kapták el a betegséget, illetve hányan haltak meg, valamint az eltelt napok számát is láthatjuk.

thedivision tomclancys

Csak valós adatokkal dolgozik a rendszer, így a WHO hivatalos egészségügyi adataival is szembetalálkozhatunk a folyamat során. Számol továbbá azzal is a program, hogy közben a tudósok fejlesztenek ellenanyagot, ám ez se túl gyors.

A szimulátor ezen az oldalon érhető el. Látszik, hogy a The Division fejlesztői nem sajnálták a marketing pénzt a játék eladása érdekében.

 

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés