Connect with us

technokrata

Jól vigyázz milyen emojit használsz, a rendőrség is felfigyelhet rád!

emoji

Dotkom

Jól vigyázz milyen emojit használsz, a rendőrség is felfigyelhet rád!

Elég egy rosszul megválasztott emoji és máris előállíthatnak a rendőrök.

Az emojik, azaz az apró, az üzenetküldés során használható apró ábrák soha nem látott népszerűségnek örvendenek, hiszen a segítségükkel számtalan érzelmet fejezhetünk ki igencsak egyszerűen. Épp ezért a hatóság is elkezdett foglalkozni az emojikkal, hiszen akár egy közelgő támadást is előre jelezhet a kitervelője egy-egy üzenettel.

emoji1

Most az Egyesült Államokban állítottak elő egy fiatalt, amiért az egy fenyegető üzenetet posztolt, amiben fegyvert, bombát és egy kést is ábrázolt. Az emojik mellé még azt is hozzátette, hogy hamarosan találkoznak az iskola könyvtárban. A 12 éves lány esete nem egyedi, volt olyan, akit terrorfenyegetéssel vádoltak meg, hiszen a Facebookon egy rendőr emojit ábrázoló figura mellé három fegyvert is elhelyezett.

A rendőrség tehát még igencsak gyerekcipőben jár az emoji-büntények kezelésében, ám valószínűsíthető, hogy idővel még jobban oda fognak majd figyelni erre a kommunikációs formára is, így mindenkinek érdemes kétszer is végiggondolni, hogy mit posztol ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák