Connect with us

technokrata

Megdöbbentő mennyi mindent lehet megtudni a Messengerből!

facebook-messenger-header

Dotkom

Megdöbbentő mennyi mindent lehet megtudni a Messengerből!

A Facebook csevegő alkalmazását olyan dologra is lehet használni, amire eddig nem is gondolt!

Az utóbbi időben egyre több alkalmazás és eszköz figyeli az alvásunk. Ott van például a remek és olcsó Sleep Cycle, vagy gyakorlatilag bármelyik fitness-tracker. Most azonban egy dán szoftver fejlesztő rájött, hogy a Messenger segítségével is meg tudja figyelni barátai alvási idejét. Ezt a Facebook utolsó aktivitást mutató jelzőjével tudja megtenni. Ugyanis mindenkinél megjelenik, hogy hány perce, vagy órája volt utoljára aktív az alkalmazásban.

Így tehát akár lájkolunk, akár megosztunk vagy kommentelünk valamihez, azt a rendszer rögzíti és elkönyveli, mint aktív használatot. A fejlesztő összerakott egy programot, ami ezeket a jelzéseket figyeli és az alapján állítja össze az alvás lehetséges hosszúságát. Természetesen, aki nem Facebook-al kel és fekszik, azokkal nehezebb megoldani ezt a fajta alvásfigyelést.

Ennek a fejlesztésnek azonban nem ez a fő érdekessége. A dán szoftverkészítő arra szeretett volna rámutatni, hogy mennyi mindent elárulhat a digitális ujjlenyomatunk és milyen egyszerű ez alapján nyomon követni egy ember napját.

 

Forrás: UbergizmoSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák