Connect with us

technokrata

Ha ez megvalósul, még gyorsabban netezhetsz a mobildról!

Shopper using smartphone

Dotkom

Ha ez megvalósul, még gyorsabban netezhetsz a mobildról!

A stabilabb és gyorsabb net érdekében összefogott a Qualcomm és a Samsung.

A Samsung Electronics és a Qualcomm Technologies  bejelentette, hogy együttműködésre lép a kisméretű cellákat használó, valamint az LTE-U technológiát támogató olyan termékek területén, amelyek segítségével tovább növelhető a mobilhálózatok sebessége és kapacitása. Az együttműködés következtében a szolgáltatók gazdagabb és magával ragadóbb felhasználói élményt nyújthatnak az előfizetőknek.

Az adatszolgáltatások és az okoskészülékek számának drasztikus növekedésével nagyobb sávszélességre van szükség a gyorsan bővülő adatforgalom és a kiemelkedő felhasználói élmény biztosításához. Az LTE-U (LTE in Unlicensed Spectrum, azaz licenc nélküli kapcsolatokat használó LTE) olyan kulcsfontosságú technológiai megoldásokat alkalmaz, amelyek segítségével összevonhatók a licenchez kötött és a licenc nélkül működő frekvenciasávok (például az 5 GHz), és így hatékonyan és gyorsan növelhető a hálózati kapacitás és sebesség.

4glte

A Samsung LTE-U eFemto cella a Qualcomm Technologies által gyártott Qualcomm FSM9955 chipkészletet használja. A licenchez kötött és a licenc nélkül használható spektrumokat összevonó Samsung LTE-U eFemto cellák segítségével a mobilszolgáltatók javíthatják a hotspotok, a különböző létesítmények, valamint a nagyvállalati környezetek (pl. hivatalok, bevásárlóközpontok, kórházak és egyéb közterek) hálózati teljesítményét, így könnyebben megbirkózhatnak a mobil adatforgalom iránti drasztikusan megnövekedett igényekkel.

A Qualcomm FSM9955 chipkészlet kifinomult és továbbfejlesztett Carrier Sensing Adaptive Transmission (eCSAT) funkciói a tavaly októberi LTE-U fórum specifikációi alapján biztosítják a Wi-Fi-hálózatokkal párhuzamos működést; a rendszer így képes megvalósítani a Wi-Fi szabvány Energy-Detect (ED) küszöbjei alatti és feletti, licenc nélkül használható spektrumok igazságos megosztását.

o-TEXTING-DRIVING-facebook

A Qualcomm FSM9955 chipkészletnek köszönhetően a Samsung LTE-U eFemto cella egy egyszerű szoftverfrissítéssel képes támogatni az LTE LAA (Licensed-Assisted Access, licenccel segített hozzáférés) technológiát. Az LAA tartalmazza azokat a sugárzást megelőzően csatornaellenőrzést végző (Listen-Before-Talk, LBT) funkciókat, amelyek egyes régiókban szükségesek a Wi-Fi-hálózatokkal párhuzamos és igazságos működéshez, így a rendszer globális megoldást nyújt az LTE licenc nélküli hálózati spektrumban történő alkalmazására. Az LAA a 2016 elején véglegesítésre kerülő 3GPP LTE Advanced Pro Release 13 szabvány része, amelyet a szolgáltatók várhatóan világszerte gyorsan alkalmazni kezdenek.

A Samsung LTE-U eFemto cella a plug-and-play telepítésnek köszönhetően egyszerűen üzembe helyezhető, és nagy kapacitást biztosít a szolgáltatók, illetve a nagyvállalatok számára. Egyetlen kiscella-egység három, egyenként 20 MHz-es szolgáltatót képes támogatni a licenchez kötött és a licenc nélkül használható spektrumban egyaránt, és ezzel akár 450 Mbit/s adatátviteli csúcssebességet tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek