Connect with us

technokrata

Elképesztő összegeket hozhat a gazdaságnak a digitalizálás

ict-jobs-web-entrepreneurs-EU-ICT-digital

Dotkom

Elképesztő összegeket hozhat a gazdaságnak a digitalizálás

A digitális szakértelem és technológiák használatának optimalizálása 2 billió dollár globális gazdasági eredményt generálhat 2020-ig az Accenture új tanulmánya szerint.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a digitalizáltság hatalmas szerepet játszik a gazdasági tevékenységben, mivel a világ GDP-jének ötödét termeli meg a digitális szakértelem, termékek és szolgáltatások valamilyen formája.

Az Accenture Strategy Digital Disruption: the Growth Multiplier című jelentése új és átfogó értékelést nyújt 11 nagyobb ország digitális gazdaságáról. Megbecsüli a hardver-, a szoftver- és a kapcsolódó technológiák, valamint a digitális eszközöket használó munkavállalók által a GDP-hez adott értéket. Ugyancsak kiszámolja a termelésben használt köztes digitális termékek és szolgáltatások értékét.

A globális teljesítmény valamivel több mint egyötöde (22%) kapcsolódik a digitális gazdasághoz. Az Egyesült Államok a világ leginkább digitális gazdasága, teljesítményének 33 százaléka származik a digitális befektetésekből. Az amerikai munkaerő 43 százaléka és a felhalmozott tőke 26 százaléka képes támogatni a digitális jellegű tevékenységeket. A digitális gazdaság aránya más országokban a 30 százaléktól (Egyesült Királyság és Ausztrália) a 13 százalékig (Kína) változik.

ict-jobs-web-entrepreneurs-EU-ICT-digital

“A vállalatok és a kormányok egyre inkább digitálisra váltanak, hogy biztosítsák a gyors növekedést a bizonytalan világgazdasági kilátások közepette, de a digitális gazdaság mérete nem jelent garanciát a növekedésre.” – mondta Mark Knickrehm, az Accenture Strategy vezérigazgatója. “A szervezeteknek agresszívan kell cselekedniük, hogy a digitális tehetség és technológia fókuszát a hatékonyság növeléséről a teljesen új üzleti modellek kialakítására helyezzék át. Ez nem csak digitális beruházást igényel, hanem szervezeti és kulturális átalakulást.”

A jelentés megállapítja, hogy a magasabb növekedési ütem elérése érdekében a vállalatoknak javítaniuk kell az Accenture Strategy Digital Density osztályzatukat, amely megmutatja, hogy a digitalizáltság milyen mélyen hatja át egy ország vállalkozásait és gazdaságát. Ez magában foglalja a digitális szakértelmet és technológiát, valamint olyan szélesebb körű segítő tényezőket, mint például a könnyű hozzáférés a finanszírozáshoz és egy ország szabályozási környezetének nyitottsága.

Például egy 10 százalékpontos növekedés az amerikai gazdaság digitalizáltságában 368 milliárd dolláros pluszt eredményezne a 2020-as GDP-ben, amely így 1,8 százalékkal nagyobb lenne, mint amit a jelenlegi előrejelzések mutatnak. Az Accenture Strategy úgy számolja, hogy a digitális szakértelem, tőke és más gyorsító tényezők növekedésének optimális kombinációja az amerikai GDP-t akár 421 milliárd dollárral is megemelhetné 2020-ra, ami 2,1%- növekedéstjelent. A digitális teljesítmény legnagyobb javulására Brazíliában (6.6%), Olaszországban (4.2%) Kínában (3.7%) és Japánban (3.3%) számíthatunk.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák