Connect with us

technokrata

Ott tartunk, hogy már egy szerszám is lehet okos

M18_ONEPD-502X--App_05

Dotkom

Ott tartunk, hogy már egy szerszám is lehet okos

Jönnek az Intelligens kéziszerszámok.

A Milwaukee szerszámgyártó ONE-KEY névre keresztelt ingyenes digitális platformja több iparági problémára világelsőként nyújt választ. A különböző alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását és követik azok elhasználódását. Emellett az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatóak létre, melyek megkönnyítik a munkavégzést és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.

A ONE-KEY alkalmazások 2016 során több lépcsőben válnak elérhetővé. Az első negyedévben a Milwaukee új M18 FUEL fúró- és csavarbehajtó gépeivel együtt a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez teszi lehetővé, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat hozzunk létre, melyek különböző nyomatékot és sebességet állítanak be hozzájuk. A profilok közül ezután a szerszámon található gomb megnyomásával választhatjuk ki az aktuális feladatnak megfelelőt.

M18_ONEPD-502X--App_02

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, melynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról, beleértve a nem-Milwaukee darabokat is. Az alkalmazásban a szerszámokhoz hozzá lehet rendelni a számlákat, a beszerzési és a javítási költségeket, és a munkavezetők beállíthatják, hogy az adott darabot melyik munkavállaló hol használja. Mivel a frissítések folyamatosan szinkronizálódnak minden eszközön, az adatok könnyen megoszthatóak a különböző szerelési helyszínek és a központi iroda között.

Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás a második negyedévben, az elsősorban villamosművek által használt a M18 FORCE LOGIC 6T elektronikus krimpelőkkel fog bemutatkozni. A szerelők valós időben tölthetik majd fel a bekötések eredményére vonatkozó adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetőek ki. Annak érdekében, hogy biztosítsa a szerszámok folyamatos rendelkezésre állását, az alkalmazás ezenkívül nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre.

„A digitális kéziszerszám platformban rejlő lehetőségeknek ezzel egyáltalán nincs vége. A ONE-KEY lehetőségei bővülni fognak, és az új funkciók elérhetővé válnak majd még a korábban megvásárolt termékekhez is” – emelte ki Oliver Lerch, a Milwaukee európai termékfejlesztési alelnöke.

A ONE-KEY letölthető a cég weboldaláról, vagy a kompatibilis okostelefonokra az Apple vagy a Google alkalmazás áruházaiból.

Az M18 FUEL termékekben a ONE-KEY platformmal való kompatibilitás mellett három egyedülálló innovatív fejlesztés található: a kefe nélküli POWERSTATE motor, a REDLITHIUM-ION akkumulátorcsomag és a REDLINK PLUS rendszer, mely az üzemidő és az élettartam növelése érdekében intelligens kommunikációt biztosít a kéziszerszám különböző hardver és szoftver elemei között.

Tovább


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák