Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ott tartunk, hogy már egy szerszám is lehet okos

Dotkom

Ott tartunk, hogy már egy szerszám is lehet okos

Jönnek az Intelligens kéziszerszámok.

A Milwaukee szerszámgyártó ONE-KEY névre keresztelt ingyenes digitális platformja több iparági problémára világelsőként nyújt választ. A különböző alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását és követik azok elhasználódását. Emellett az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatóak létre, melyek megkönnyítik a munkavégzést és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.

A ONE-KEY alkalmazások 2016 során több lépcsőben válnak elérhetővé. Az első negyedévben a Milwaukee új M18 FUEL fúró- és csavarbehajtó gépeivel együtt a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez teszi lehetővé, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat hozzunk létre, melyek különböző nyomatékot és sebességet állítanak be hozzájuk. A profilok közül ezután a szerszámon található gomb megnyomásával választhatjuk ki az aktuális feladatnak megfelelőt.

M18_ONEPD-502X--App_02

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, melynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról, beleértve a nem-Milwaukee darabokat is. Az alkalmazásban a szerszámokhoz hozzá lehet rendelni a számlákat, a beszerzési és a javítási költségeket, és a munkavezetők beállíthatják, hogy az adott darabot melyik munkavállaló hol használja. Mivel a frissítések folyamatosan szinkronizálódnak minden eszközön, az adatok könnyen megoszthatóak a különböző szerelési helyszínek és a központi iroda között.

Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás a második negyedévben, az elsősorban villamosművek által használt a M18 FORCE LOGIC 6T elektronikus krimpelőkkel fog bemutatkozni. A szerelők valós időben tölthetik majd fel a bekötések eredményére vonatkozó adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetőek ki. Annak érdekében, hogy biztosítsa a szerszámok folyamatos rendelkezésre állását, az alkalmazás ezenkívül nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre.

„A digitális kéziszerszám platformban rejlő lehetőségeknek ezzel egyáltalán nincs vége. A ONE-KEY lehetőségei bővülni fognak, és az új funkciók elérhetővé válnak majd még a korábban megvásárolt termékekhez is” – emelte ki Oliver Lerch, a Milwaukee európai termékfejlesztési alelnöke.

A ONE-KEY letölthető a cég weboldaláról, vagy a kompatibilis okostelefonokra az Apple vagy a Google alkalmazás áruházaiból.

Az M18 FUEL termékekben a ONE-KEY platformmal való kompatibilitás mellett három egyedülálló innovatív fejlesztés található: a kefe nélküli POWERSTATE motor, a REDLITHIUM-ION akkumulátorcsomag és a REDLINK PLUS rendszer, mely az üzemidő és az élettartam növelése érdekében intelligens kommunikációt biztosít a kéziszerszám különböző hardver és szoftver elemei között.

Tovább


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés