Connect with us

technokrata

Minden dubajozónak tetszeni fog ez a fejlesztés

Dubai_Nemzetkozi_Repuloter

Dotkom

Minden dubajozónak tetszeni fog ez a fejlesztés

Az ABB korszerűsíti a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterének energetikai hálózatát.

Az ABB fogja korszerűsíteni a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterének, a Dubaji Nemzetközi Repülőtérnek (DBX) az energiahálózatát kiszolgáló SCADA felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő rendszert. A rendszer korszerűsítése keretében sor kerül a központi számítógépek cseréjére, valamint az ABB legújabb verziójú hálózatkezelő szoftvere, a Network Manager telepítésére is. A korszerűsített rendszer a helyszínen már meglévő eszközökhöz (fejgépek – RTU, mezőgépek, főelosztószekrények) fog csatlakozni, és növeli a villamos energiahálózat üzemi megbízhatóságát és hatékonyságát, melynek segítségével lehetővé válik a repülőtér jelentős bővítése is.

Az ABB az első SCADA rendszert 2004-ben szállította a DBX számára, azonban a SCADA által felügyelt hálózat nagysága azóta ötszörösére nőtt. A teljesítmény növelése, illetve a szállított termékek szélesebb skálája mellett a magas szintű szolgáltatások között ott lesz majd a nagy hatásfokú, valós idejű riasztás és az eseménykezelés is.

Az ABB SCADA megoldása közös energia-elosztási automatizálási rendszert biztosít, és közel 100 000, a teljes energiahálózatot átfogó jelforrás adatjeleit képes valós időben kezelni.

Dubai_Nemzetkozi_Repuloter

A jelenlegi rendszerbe illesztendő helyszíni érzékelők folyamatosan felügyelik az energiarendszerhez kapcsolódó valós idejű adatokat, az operátorok számára pedig olyan adatelemzést szolgáltatnak, amely segíti a döntéshozatali folyamatokat és a műveletek optimalizálását.

„A korszerűsítés biztosítja majd az energia-elosztó hálózat magasabb szintű automatizálását, illetve olyan megbízható és hatékony energiaellátást teremt a világ legforgalmasabb repülőtere számára, amelyet az erőforrások optimalizálása és az üzemzavarok minimális szintre csökkentése jellemez – mondta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divízió vezetője. „A hálózatautomatizálás, valamint a még jobb ügyfélkiszolgálás érdekében a szoftverportfoliónkban rejlő lehetőségek kihasználása fontos elemeit alkotják Next Level stratégiánknak is, amely nagy hangsúly helyez a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek internetének alkalmazására.

A dubaji a világ legnagyobb nemzetközi utasforgalmát bonyolító repülőtér. Az itt felszálló gépek utasai a világ több mint 260 pontjára utazhatnak. A DXB fontos csomópont szerepet tölt be a nemzetközi légi árufuvarozásban is. 2014-ben a repülőtér utasforgalma 70 millió fő volt, a teherforgalma pedig elérte a 2,4 millió tonnát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák