Connect with us

technokrata

Szeretnéd tudni, hány lépésre vagy az amerikai elnöktől? Nézd meg ezt!

obama

Dotkom

Szeretnéd tudni, hány lépésre vagy az amerikai elnöktől? Nézd meg ezt!

Izgalmas alkalmazást mutatott be a Facebook.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tegnap volt 12 éves a Facebook, ennek örömére pedig mindenkinek elkészítették a “barátos videóját”, amelyben megnézhette, hogy a barátaival milyen eseményeknek volt részese a közelmúltban.

A videó nagyon népszerű lett az interneten, így a rendszeresen facebookozóknak már valószínűleg a könyökükön jön ki. Azért őket sem akarta magára haragítani a közösségi oldal, ezért egy ötletes új funkciót is bemutattak, amely arra szolgál, hogy megnézzük, hány kézfogásra vagyunk a többi embertől.

kapcsolatihalo

Bár Karinthy Frigyes Láncszemek című 1929-es novellája alapján minden ember maximum 6 “kézfogásra” van egymástól, a 21. században ez már jelentősen lecsökkent. Olyannyira, hogy a jelenlegi, 1,59 milliárdos Facebook felhasználóbázis alapján átlagosan 3,57 lépés választ el két embert egymástól.

Persze ez az érték mindenkinél különböző (nekem 3,55 jött ki), így ha kiváncsi vagy a te értékedre, akkor ide kattintva elérheted! Érdekesség, hogy a Facebook alapítójának, Mark Zuckerberg sem extrém rövid a találkozási hálója, hiszen  neki a rendszer 3,17-et számolt ki.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek