Connect with us

technokrata

Gigavásárlásra készül a Microsoft

swiftkey-640x447

Dotkom

Gigavásárlásra készül a Microsoft

Rengeteget fizetnének egy billentyűzetfejlesztő vállalatért.

Nem mondhatnánk, hogy a Microsoft jól szerepel a mobilpiacon, hiszen a Windows Phone részesedése sajnálatos módon messze elmarad a legfontosabb versenytársaktól. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lennének igazán ütős szolgáltatások a platformon, hiszen az ingyenes Office csomag, a Nokiától megörökölt Here navigáció vagy épp az új, virtuális billentyűzet sokak tetszését elnyerte már.

swiftkey-640x447

Most ez utóbbi területen fejlesztene a redmondi gyártó, iparági információk szerint azért felvásárolnák a SwiftKey-t, amely az egyik legnépszerűbb androidos billentyűzet fejlesztője. Az azóta már iOS-re is elérhető megoldás ezután valószínűleg Windows-ra is elkészül majd, ám a redmondi vállalatnak minden bizonnyal további tervei is lesznek a gyártóval.

Ez azért is valószínű, mert a pletykák szerint 250 millió dollárt (71,4 milliárd forint) fizetnének a vállalatért, ez pedig még akkor is óriási összeg, ha tudjuk, hogy a redmondi gyártónak nem jelent komoly anyagi megterhelést. A cél szinte biztosan egy olyan szolgáltatáscsomag kidolgozása lehet, amely megfelelő alternatívát nyújt, azoknak az iOS és Android felhasználóknak, akik nem váltottak a Microsoft rendszerére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák