Connect with us

technokrata

Ezekre a magyar fiatalokra igazán büszkék lehetünk!

Los Angeles

Dotkom

Ezekre a magyar fiatalokra igazán büszkék lehetünk!

A Corvinus diákjai utazhatnak Chicagóba, a világ egyik legelismertebb pénzügyi versenyének döntőjére.

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói nyerték a CFA Institute Research Challenge 2016 elnevezésű nemzetközi részvényelemző verseny magyar-szerb helyi döntőjét, amelynek a Morgan Stanley budapesti irodája adott otthont.

A  CFA Institute és a CFA Society Hungary (Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete) által szervezett,  CFA Institute Research Challenge 2016 elnevezésű részvényelemző verseny január 22-i helyi döntőjét a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy mester szakos hallgatóiból álló „Goodwill Transaction Services” csapat nyerte a Pécsi Egyetem hallgatói előtt. A magyar és szerb egyetemek számára tartatott forduló nyertesei már készülnek a globális megmérettetés 10. évfordulója alkalmából – rendhagyó módon – Chicagóban sorra kerülő regionális döntőre, amelyet ugyanott a világ négy legjobb egyetemi csapatának globális döntője követ majd.

Los Angeles

Pont úgy, mint a Wall Streeten: venni vagy eladni?

A legfeljebb ötfős hallgatói csapatok feladata egy magyar bank teljes körű részvényelemzésének elkészítése volt. Az írásbeli elemzés alapján továbbjutott legjobb öt csapatnak tapasztalt szakemberekből álló zsűrit kellett befektetési javaslatukról meggyőzniük egy tíz perces prezentáció során.

A zsűri elnöke William C. Jones, a budapesti Morgan Stanley iroda vállalati hitelminősítő csoportjának vezetője volt. „Nagyon hálás vagyok a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesületének, hogy a Morgan Stanley házigazdája lehetett a döntőnek. A verseny kiváló lehetőség a pénzügyi terület iránt érdeklődő diákoknak, hogy értékes tapasztalatokra tegyenek szert, és megismerjék hogyan alkalmazható az akadémiai tudás a valós életben, például olyan elemzési munkákban is, amelyen a saját csapatommal is rendszeresen dolgozom. A bemutatók minősége bizonyíték az oktatási intézmények erejére és a diákok kimagasló intellektuális képességére is Magyarországon. Sok szerencsét kívánok a győzteseknek, akik kiharcolták a lehetőséget, hogy képviseljék Magyarországot a régiós és a világdöntőn.” – mondta el az elemző szakember.

A Morgan Stanley 2006 elején alapította meg a Matematikai Modellező Központját Budapesten. A vállalat számára fontos a tehetséges diákok szakmai képzésének és fejlődésének támogatása

Az új irány: Chicago

A győztes csapat nem pihenhet: ők vehetnek részt a Chicagoban szervezett regionális döntőn, amelyből a legjobb csapat a globális döntőbe jut. „Erre a versenyre készülünk több, mint fél éve. Az egyetemi évek méltó lezárása ez a győzelem, amely az első pillanatokban felfoghatatlannak tűnt. Azért is megérte a rengeteg munka és áldozat, mert a bankértékelést nem tanítják külön tárgyként az egyetemen, így a CFA verseny kapcsán első lépésként a módszertant kellett megtanulnunk. Még az is lehet, hogy a jövőben részvényelemzéssel fogunk foglalkozni és szerintem most még nem is látjuk igazán, milyen értékes tudásra tettünk szert a versenynek köszönhetően. Nem pihenünk: nagy örömmel készülünk a következő fordulóra, bár a szakmai riporton már nem változtathatunk, a prezentációs technikánk javításán sokat fogunk dolgozni.” – mondta el Welsz Edit, a győztes csapat szóvivője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák