Connect with us

technokrata

Bejött a Microsoft húzása, rohamosan terjed a Windows 10

windows-10-os

Dotkom

Bejött a Microsoft húzása, rohamosan terjed a Windows 10

Az agresszív népszerűsítésnek hála már többen használják, mint az XP-t, pedig alig fél éve jelent meg!

Alig néhány hónappal ezelőtt jelent meg a Windows 10, a rendszer pedig a Microsoft agresszív kampányának köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mivel idén nyárig minden legálisan megvásárolt, Windows 7 és Windows 8 ingyenesen frissíthető az új rendszerre, ezért a felhasználók a korábbi megjelenéseknél jóval nagyobb ütemben kezdenek áttérni az újdonságra.

reszesedes

Ugyan a Netmarketshare felmérése alapján továbbra is a Windows 7 a legnépszerűbb a maga 52,47%-ával, a második helyre már a Windows 10 futott be, a néhány hónapos rendszer 11,85%-ot ért el. A dobogó legalsó fokára a matuzsálemnek számító Windows XP állhatott fel, a 2001-ben megjelent rendszer még mindig a gépek 11,42%-án teljesít szolgálatot. A felhasználók 10,84%-a használ Windows 8.1-et, míg az eredeti Windows 8-at már csak az eszközök alig 2,68%-án találjuk meg.

windows-10-os

A legnépszerűbb “nem Windows” rendszer az Apple OSX 10.11-es, El Capitan névre keresztelt verziója, ez a szeptemberi megjelenése óta 3,44%-ot ért el. A 2014-es OSX Yosemite a felmérés alapján 2,33%-on áll, míg az Egyéb kategória (ebbe tartozik a Windows Vista, az OSX régebbi verziói és több Linux disztribúció is) 5,4%-os részesedéssel bír.

A Microsoft tehát elégedett lehet az asztali Windows 10-zel, hiszen az beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Ugyanez azonban sajnos nem mondható el a mobilos verzióra, amely aligha változtat a Windows Phone elenyésző részesedésén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák