Connect with us

technokrata

Tíz éven belül megyünk a Marsra?

mars

Dotkom

Tíz éven belül megyünk a Marsra?

Elon Musk ezúttal is igencsak optimista.

A PayPal-lal befutott, a Teslával az autóipart megreformáló Elon Musk nemcsak a földön szeretne nagy dolgokat véghezvinni, de az űrt is megakarja hódítnai. A SpaceX nevű vállalkozásáról már több ízben is hírt adtunk a Technokratán, legutóbb akkor, amikor sikerrel hoztak vissza egy hordozórakétát a földre. Ez azonban még csak a kezdet volt, hiszen Musk szerint 2025-re eljuthat az első ember a Marsra.

mars

Az üzletember szerint ugyanis az emberi faj túlélésének egyik kulcsa, hogy képes legyen egyszerre több bolygón is élni, hiszen a Föld erőforrásai végesek. Természetesen ehhez még több, komoly innovációra is szükség van, ám Muskot ez sem tántorítja el, szerinte tíz éven belül elháríthatóak az ilyesfajta problémák. Ez tehát azt jelenti, hogy a SpaceX csapata képes lesz egy kolóniát küldeni a Vörös Bolygóra, amely ott önnfentartó életmódot folytathat majd.

Musk azt is elárulta ,hogy öt éven belül saját maga szeretne részt venni egy űrutazáson, annak ellenére, hogy sohasem vett részt az űrhajósoknak szánt kiképzéseken. Ahogy fogalmazott “Nem hiszem, hogy olyan nehéz a föld körül lebegni”. Az tehát biztos, hogy a SpaceX vállalat feje tartogat még meglepetéseket az elkövetkező években, kíváncsian várjuk, hogy a tervekből mi valósul majd meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák