Connect with us

technokrata

Hiába kapcsolod be a pornó módot, akkor is látják, hogy mit nézel!

Dotkom

Hiába kapcsolod be a pornó módot, akkor is látják, hogy mit nézel!

A Microsoft új böngészője mégsem olyan biztonságos, mint azt ígérték.

Ma már minden böngésző rendelkezik privát móddal (amit sokan érthető módon csak pornó módnak neveznek), mely remek funkcióként szolgál, ha többen használnak egy számítógépet. Ha ezt használjuk, az olyan személyes információk, mint a jelszavak, felhasználónevek, előzmények (stb.) nem tárolódnak a gépen. Legalábbis mind ezt hittük.

Az Ashish Singh biztonságtechnikai cég szerint a Windows 10-zel érkező böngésző privát módja mégsem oly biztonságos, mint azt ígérték. Az Edge elmenti a privát böngészési adatokat a Container_n táblába, mely a normál böngészési előzményeket is tartalmazza. Ezáltal némi szaktudással visszakereshetőek az említett személyes adatok, és ezt a The Verge magazin is visszaigazolta részben. Az amerikai oldal azt is említi, hogy nem ez az első alkalom, hogy hasonló hibát találtak egy böngészőben, 2010-ben a Firefoxban, a Chrome-ban és a Safariban is előkerült ilyen.

A Microsoft szóvivője már nyilatkozott is a hibáról: “Nemrég tudomásunkra jutott, hogy az InPrivate tabjaink nem működnek megfelelően, és kijavítjuk a hibát olyan gyorsan ahogy csak lehet.”

Forrás: Forensic Focus

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle