Connect with us

technokrata

Te megfelelően vigyázol az adataidra? A mai napon gondold át!

3658data_security

Dotkom

Te megfelelően vigyázol az adataidra? A mai napon gondold át!

Ma van az adatvédelem nemzetközi világnapja.

Immár 9. éve ezen a napon tartják az adatvédelem nemzetközi világnapját. A jeles esemény célja, hogy  a digitális világ és a technika fejlődése során bekövetkezett változások kapcsán felhívja a figyelmet az adatvédelem fontosságára.

Az Európa Tanács kezdeményezésére létrehozott világnap most azért is különösen fontos, mert az elmúlt időszakban igazán komoly változások történtek a számítástechnikában. Így a nem ritkán több évtizedes jogszabályok mára igencsak elavultnak tekinthetőek. Ezért fordulhat elő, hogy jelenleg nincs megfelelő jogi háttér a felhőalapú adattároláshoz sem.

3658data_security

Ahogyan a Microsoft által hozzánk eljuttatott sajtóközleményben kiemeli, ” olyan megoldások szükségesek, amelyek nemcsak a nagy számítástechnikai cégeknek válnak be, hanem az üzleti életben jelen lévő kisvállalkozások, de legfőképpen fogyasztók számára is hasznosak. Ha biztosítani szeretnénk, hogy az adatok az Atlanti-óceán két partja között fenntartható keretek között szélesebb körben mozoghassanak, akkor egy újfajta transz-atlanti megállapodásra van szükségünk.”

A világnak tehát egy új, előremutató jogi szabályozásra van szüksége. Csak remélni tudjuk, hogy a mai nap sikerrel felhívja a figyelmet a változások szükségességére!Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd