Connect with us

Mit gondolsz, tudod hogy mit csinál a gyermeked a neten?

Are-Kids-With-Smartphone-Addiction-At-Risk-For-Mental-Health-Problems-676x400

Dotkom

Mit gondolsz, tudod hogy mit csinál a gyermeked a neten?

Egy új kutatás alapján ugyanis a szülők nagy részének fogalma sincs.

Annak ellenére, hogy a szülők több mint a fele (52%) hiszi, hogy az online fenyegetések, amelyekkel gyermekeiknek szembe kell nézniük folyamatosan növekednek – kezdve az online zaklatástól a nem kívánatos tartalmakig – nem sokkal több, mint egyharmaduk (39%) irányítja gyermekét oly módon, hogy beszél nekik a potenciális fenyegetésekről, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International legújabb kutatásából.

A felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 20%-a nem tesz semmit annak érdekében, hogy megvédje gyermekeit az internet fenyegetéseitől, annak ellenére, hogy hasonló arányban (22%) tapasztaltak valós online fenyegetést, beleértve a nem kívánt tartalmakat, a veszélyes idegeneket és az internetes zaklatást. Pedig 53%-uk fél attól, hogy az internet valamilyen formában befolyásolja gyermekei egészségét vagy kedélyállapotát.

A szülők harmada (31%) érzi úgy, hogy nincs ráhatása arra, amit gyermeke lát vagy csinál online, míg közel kétharmaduk (61%) nem törődik azzal, hogy az internetes fenyegetésekről beszéljen a gyermekeinek. Ahol pedig intézkedések történnek, olyan dolgokra fókuszálnak, amelyek nagyrészt hatástalanok: például 28%-uk mondta azt, hogy ellenőrzi gyermekei böngészési előzményeit, bár ebben a szakaszban a legtöbb kár már úgyis megtörtént. Csupán negyedük (24%) telepített szülői felügyelet szoftvert.

Are-Kids-With-Smartphone-Addiction-At-Risk-For-Mental-Health-Problems-676x400

“Sok mai fiatal esetében a mobiltelefonok és számítógépek online használata gyakran rejtve marad a szülők előtt és a mindennapi élet szerves részévé vált. A tanulmányunk azt mutatja, számos szülő tehetetlennek érzi magát azzal kapcsolatban, hogy mi történik ezeken az eszközökön. Léteznek azonban olyan egyszerű és pozitív intézkedések, amelyeket a szülők megtehetnek annak érdekében, hogy megvédjék a fiatalokat. A lényeg az, hogy összekapcsolják a gyakorlati óvintézkedéseket, például telepítsenek szülői felügyelet szoftvert és a számítógépeket tartsák családi ellenőrzés alatt, valamint beszéljenek a gyermekeikkel a potenciális fenyegetésekről és azok kezeléséről.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő