Connect with us

technokrata

Mit gondolsz, tudod hogy mit csinál a gyermeked a neten?

Are-Kids-With-Smartphone-Addiction-At-Risk-For-Mental-Health-Problems-676x400

Dotkom

Mit gondolsz, tudod hogy mit csinál a gyermeked a neten?

Egy új kutatás alapján ugyanis a szülők nagy részének fogalma sincs.

Annak ellenére, hogy a szülők több mint a fele (52%) hiszi, hogy az online fenyegetések, amelyekkel gyermekeiknek szembe kell nézniük folyamatosan növekednek – kezdve az online zaklatástól a nem kívánatos tartalmakig – nem sokkal több, mint egyharmaduk (39%) irányítja gyermekét oly módon, hogy beszél nekik a potenciális fenyegetésekről, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International legújabb kutatásából.

A felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 20%-a nem tesz semmit annak érdekében, hogy megvédje gyermekeit az internet fenyegetéseitől, annak ellenére, hogy hasonló arányban (22%) tapasztaltak valós online fenyegetést, beleértve a nem kívánt tartalmakat, a veszélyes idegeneket és az internetes zaklatást. Pedig 53%-uk fél attól, hogy az internet valamilyen formában befolyásolja gyermekei egészségét vagy kedélyállapotát.

A szülők harmada (31%) érzi úgy, hogy nincs ráhatása arra, amit gyermeke lát vagy csinál online, míg közel kétharmaduk (61%) nem törődik azzal, hogy az internetes fenyegetésekről beszéljen a gyermekeinek. Ahol pedig intézkedések történnek, olyan dolgokra fókuszálnak, amelyek nagyrészt hatástalanok: például 28%-uk mondta azt, hogy ellenőrzi gyermekei böngészési előzményeit, bár ebben a szakaszban a legtöbb kár már úgyis megtörtént. Csupán negyedük (24%) telepített szülői felügyelet szoftvert.

Are-Kids-With-Smartphone-Addiction-At-Risk-For-Mental-Health-Problems-676x400

“Sok mai fiatal esetében a mobiltelefonok és számítógépek online használata gyakran rejtve marad a szülők előtt és a mindennapi élet szerves részévé vált. A tanulmányunk azt mutatja, számos szülő tehetetlennek érzi magát azzal kapcsolatban, hogy mi történik ezeken az eszközökön. Léteznek azonban olyan egyszerű és pozitív intézkedések, amelyeket a szülők megtehetnek annak érdekében, hogy megvédjék a fiatalokat. A lényeg az, hogy összekapcsolják a gyakorlati óvintézkedéseket, például telepítsenek szülői felügyelet szoftvert és a számítógépeket tartsák családi ellenőrzés alatt, valamint beszéljenek a gyermekeikkel a potenciális fenyegetésekről és azok kezeléséről.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő