Connect with us

technokrata

Egy navigáció, amit te is használni fogsz

waze transport sdk 1

Dotkom

Egy navigáció, amit te is használni fogsz

Eddig is népszerű volt a Waze közösségi navigációs programja, de hamarosan még többet fogunk vele találkozni.

Itthon is sokan kedvelik a Waze navigációs programját, amelynek legnagyobb előnye, hogy közösségi elven működik. A felhasználók maguk jelenthetnek be szinte bármilyen közlekedési vagy egyéb eseményt, amelyet a többiek is gyakorlatilag azonnal észlelhetnek. Ráadásul maga az útvonal kiszámítása is dinamikus, hiszen ha egy adott helyen torlódás, dugó vagy mondjuk baleset van, akkor a program ezt figyelembe veszi. Ez akkor is működik, ha már elindultunk, ilyenkor automatikusan kerülőutat kapunk, mielőtt a problémás szakaszhoz érkeznénk. Mindezeken felül térképhibákat is jelenthetünk vagy akár mi magunk szerkeszthetjük át a kifogásolt dolgot.

waze transport sdk 2

A céget már néhány éve felvásárolta a Google, így a forgalmi események már a Térképeken is megjelennek. Most viszont bejelentették, hogy kiadják a Transport SDK-ra keresztelt fejlesztői csomagot, amivel gyakorlatilag bármilyen más programba beilleszhetők lesznek a közösségi funkciók. Elsőként az Uberhez hasonló, itthon nem elérhető Lyft közösségi személyszállítást végző cég fogja alkalmazni a változtatásokat saját programjában, hogy még jobb szolgáltatást nyújthassanak sofőrjei. Ugyanakkor már több más külföldi vállalat is bejelentette, hogy hamarosan a Waze térképére cserélik saját megoldásukat, és esélyes lehet, hogy az Uber sem marad ki a sorból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő