Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha azt gondoltad, nem veszik már az iPhone-t, tévedtél!

Dotkom

Ha azt gondoltad, nem veszik már az iPhone-t, tévedtél!

Olyan negyedéven van túl az Apple, ami még az elemzőket is meglepte!

Közzétette az első negyedévről szóló jelentését az Apple, amely a kaliforniai vállalat furcsa számítási szokásai szerint a karácsonyi szezont takarja. Az nem meglepetés, hogy az ünnepi időszak igen jövedelmezően telt a gyártó számára, hiszen ez így megy évek óta, ám most olyan történt, amire sok elemző nem számított: újra rekordokat döntöttek az eladási mutatók.

Az Apple ugyanis két százalékkal, 75,9 milliárd dollárra növelte a bevételét, amelyből 18,4 milliárd dollárnyi haszont zsebeltek be. Talán nem meglepő, hogy a szép eredményekért leginkább az iPhone felel, az okostelefon a bevételek 67,98%-át hozta, mivel összesen 74,8 millió darabot adtak el belőle.

iphone_6s

Nem ilyen jó az iPad helyzete, a hagyományosan hosszú csereciklussal operáló kategória most is csökkenő eladásokon van túl,  hiszen összesen alig 16,1 millió tabletet adott el az Apple, az 25%-os visszaesésnek felel meg a 2014-es karácsonyi időszakhoz képest.

A Mac-ek eladásai is csökkentek, ám az Apple-t messze nem súlyotta olyan mértékben a PC-piac hanyatlása, mint a többieket, alig 4%-kal adtak el kevesebb eszközt, így 5,3 millió PC-n található meg a logójuk.

Nem alakult rosszul a karácsonyi szezon a gyártó szolgáltatásainak sem, az Apple Music-ot, az iCloud-ot és az App Store-t is magába tömörítő kategória 6 milliárd dollárnyi bevételt hozott össze, ami 26 milliárddal több az előző év azonos időszakához mérten.

topic-apple-watch

A legkérdekesebb azonban mégis az “Egyéb” kategóriaként számon tartott rész szereplése, hiszen ez az, ahova 2015 tavaszán az Apple Watch is megérkezett. Bár a kaliforniai vállalat továbbra sem árulja el, hogy hogyan teljesít az okosóra, látványos, hogy a kategória 2014-hez képest nem kevesebb, mint 62%-kal növelte a bevételeit, így 4,4 milliárdos eredményt értek el. Bár a Beats és a többi Apple kiegészítő is ezt a kategóriát erősíti, a jó szereplés szinte biztosan az Apple Watch-nak köszönhető.

Az biztos, hogy a második negyedév visszaesést hoz majd, hiszen a karácsonyi szezon után természetszerűleg csökkennek az eladások.

Forrás: iMagazin



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés