Connect with us

technokrata

Ha azt gondoltad, nem veszik már az iPhone-t, tévedtél!

apple-money-logo

Dotkom

Ha azt gondoltad, nem veszik már az iPhone-t, tévedtél!

Olyan negyedéven van túl az Apple, ami még az elemzőket is meglepte!

Közzétette az első negyedévről szóló jelentését az Apple, amely a kaliforniai vállalat furcsa számítási szokásai szerint a karácsonyi szezont takarja. Az nem meglepetés, hogy az ünnepi időszak igen jövedelmezően telt a gyártó számára, hiszen ez így megy évek óta, ám most olyan történt, amire sok elemző nem számított: újra rekordokat döntöttek az eladási mutatók.

Az Apple ugyanis két százalékkal, 75,9 milliárd dollárra növelte a bevételét, amelyből 18,4 milliárd dollárnyi haszont zsebeltek be. Talán nem meglepő, hogy a szép eredményekért leginkább az iPhone felel, az okostelefon a bevételek 67,98%-át hozta, mivel összesen 74,8 millió darabot adtak el belőle.

iphone_6s

Nem ilyen jó az iPad helyzete, a hagyományosan hosszú csereciklussal operáló kategória most is csökkenő eladásokon van túl,  hiszen összesen alig 16,1 millió tabletet adott el az Apple, az 25%-os visszaesésnek felel meg a 2014-es karácsonyi időszakhoz képest.

A Mac-ek eladásai is csökkentek, ám az Apple-t messze nem súlyotta olyan mértékben a PC-piac hanyatlása, mint a többieket, alig 4%-kal adtak el kevesebb eszközt, így 5,3 millió PC-n található meg a logójuk.

Nem alakult rosszul a karácsonyi szezon a gyártó szolgáltatásainak sem, az Apple Music-ot, az iCloud-ot és az App Store-t is magába tömörítő kategória 6 milliárd dollárnyi bevételt hozott össze, ami 26 milliárddal több az előző év azonos időszakához mérten.

topic-apple-watch

A legkérdekesebb azonban mégis az “Egyéb” kategóriaként számon tartott rész szereplése, hiszen ez az, ahova 2015 tavaszán az Apple Watch is megérkezett. Bár a kaliforniai vállalat továbbra sem árulja el, hogy hogyan teljesít az okosóra, látványos, hogy a kategória 2014-hez képest nem kevesebb, mint 62%-kal növelte a bevételeit, így 4,4 milliárdos eredményt értek el. Bár a Beats és a többi Apple kiegészítő is ezt a kategóriát erősíti, a jó szereplés szinte biztosan az Apple Watch-nak köszönhető.

Az biztos, hogy a második negyedév visszaesést hoz majd, hiszen a karácsonyi szezon után természetszerűleg csökkennek az eladások.

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd