Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony bevásárolta magát az internetbe

Dotkom

A Sony bevásárolta magát az internetbe

A japánok komolyan belevágnak az IoT hálózatok kifejlesztésébe, ehhez pedig felvásárolták az egyik ezzel foglalkozó céget.

Vannak üzletágak, ahol a Sony nehéz helyzetben van, ám épp emiatt új területekre merészkednek, hogy pozitívba fordítság a cég mérlegét. Most az Internet of Things, azaz a dolgok internete témát vették célba, a jelek szerint komoly szándékkal. Első lépésnek potom 212 millió dollárért megvásárolták az Altair Seminductor nevű vállalatot. Az izraeli székhelyű céget 2005-ben alakították a Texas Instruments-től kivált vezetők és fő tevékenysége az okoseszközökhöz való LTE hálózat kifejlesztése. Jelenleg elsősorban az okostelefonok használnak LTE kapcsolatot, az okos kiegészítők Bluetooth vagy WiFi segítségével vannak összekötve egymással vagy a telefonunkkal.

sony iot

Ennek oka elsősorban az, hogy ezek a technológiák nem igényelnek túlzottan sok energiát. Ugyanakkor az LTE jó alternatíva lehet a kiváltásukra, mivel az alacsony energiafogyasztás mellett sokkal több eszközt lehet rajta keresztül összekötni, ami a vállalati felhasználásnál különösen hasznos lehet. A Sony az Altair-rel közösen új szabványt szeretne készíteni, ami versenytársa lehet az Intel, Ericcson és Nokia által készülő NB-LTE (Narrow Band-LTE), illetve a Huawei és Vodafone együttműködésével kifejlesztett NB-CIoT (Narrow Band-Cellular Internet of Things) rendszereknek. A Sony jelezte, hogy GPS navigáció és képszenzorok terén szerzett tapasztalatait megosztja az Altair-rel, akiknek a modemek terén szerzett tudásokat hozzáadva kifejleszthetik az új hálózati standardot az okoseszközökhöz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés