Connect with us

technokrata

A Sony bevásárolta magát az internetbe

sony altair

Dotkom

A Sony bevásárolta magát az internetbe

A japánok komolyan belevágnak az IoT hálózatok kifejlesztésébe, ehhez pedig felvásárolták az egyik ezzel foglalkozó céget.

Vannak üzletágak, ahol a Sony nehéz helyzetben van, ám épp emiatt új területekre merészkednek, hogy pozitívba fordítság a cég mérlegét. Most az Internet of Things, azaz a dolgok internete témát vették célba, a jelek szerint komoly szándékkal. Első lépésnek potom 212 millió dollárért megvásárolták az Altair Seminductor nevű vállalatot. Az izraeli székhelyű céget 2005-ben alakították a Texas Instruments-től kivált vezetők és fő tevékenysége az okoseszközökhöz való LTE hálózat kifejlesztése. Jelenleg elsősorban az okostelefonok használnak LTE kapcsolatot, az okos kiegészítők Bluetooth vagy WiFi segítségével vannak összekötve egymással vagy a telefonunkkal.

sony iot

Ennek oka elsősorban az, hogy ezek a technológiák nem igényelnek túlzottan sok energiát. Ugyanakkor az LTE jó alternatíva lehet a kiváltásukra, mivel az alacsony energiafogyasztás mellett sokkal több eszközt lehet rajta keresztül összekötni, ami a vállalati felhasználásnál különösen hasznos lehet. A Sony az Altair-rel közösen új szabványt szeretne készíteni, ami versenytársa lehet az Intel, Ericcson és Nokia által készülő NB-LTE (Narrow Band-LTE), illetve a Huawei és Vodafone együttműködésével kifejlesztett NB-CIoT (Narrow Band-Cellular Internet of Things) rendszereknek. A Sony jelezte, hogy GPS navigáció és képszenzorok terén szerzett tapasztalatait megosztja az Altair-rel, akiknek a modemek terén szerzett tudásokat hozzáadva kifejleszthetik az új hálózati standardot az okoseszközökhöz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő