Connect with us

technokrata

Nem menekülnek a bűnözők: Így biztosan felismerik őket a rendőrök

mugshot

Dotkom

Nem menekülnek a bűnözők: Így biztosan felismerik őket a rendőrök

Vége lehet a hagyományos rabosító fotóknak, jönnek a 3D-s felvételek!

Ha valaki rossz fát tesz a tűzre és elkapják a rendőrök, arról jó eséllyel készül rabosító fotó. Ezek mindeddig  hagyományos, 2D-s képek voltak, a tokiói rendőrség új fejlesztése azonban nem hagyja annyiban ezt a dolgot és a rabosító fotókat is 21. századi technológiával látja el.

A tokiói rendőrség ugyanis a jövőben nem hagyományos képeket (azaz szemből és oldalról fotózza le a fogvatartottat) készít majd, hanem egyet, azonban azt 3D-s technológiával így a bünöző teljes arcszerkezete digitálisan elérhetővé válik majd.

mugshot

Ez azért is fontos, mert amennyiben például egy biztonsági kamera felvételeit elemzik, már nemcsak tippelni tudnak majd, hogy vajon a fotón tényleg az a személy látható-e, akit keresnek, hanem egyszerűen a 3D-s rajzot a képre helyezve megvizsgálják az arcszerkezet egyezését.  Arról nincs információ, hogy az új fejlesztést mikor kezdi el élesben használni a tokiói rendőrség, de azt már most elárulták, hogy az összes, 102 rendőrörsüket felvértezik majd a technológiával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák