Connect with us

technokrata

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

netflixandchill

Dotkom

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

Alig indult el itthon is a Netflix online tartalomszolgáltatása, a cég máris kénytelen gátat szabni a hamis hozzáféréseknek.

Az új év elején nagyot robbantott a Netflix, amikor bejelentette, hogy egyszerre 130 országgal bővítik a szolgáltatás elérhetőségét. Ebbe a körbe Magyarország is bekerült, így itthon is számos film- és sorozatrajongó szeme csillant fel, hogy végre legálisan, egy nem túl magas előfizetési díjért korlátlanul nézhessék kedvenceiket a képernyőn. Igen ám, csakhogy a Netflixen elérhető tartalmak országonként különbözhetnek és különböznek is. Így például itthon csak alig egytizedét érhetjük el annak, amit mondjuk egy amerikai előfizető. Erra a problémára persze a leleményes felhasználók egy része már talál megoldást. VPN-nel, illetve proxyszerverek segítségével lépnek be az oldalra, mivel így el tudják hitetni, hogy pl. az USA-ban tartózkodnak.

netflixandchill

Márpedig ha amerikai IP-ről jelentkezünk be, akkor ugyanazt fogjuk látni, mint egy tényleg amerikai felhasználó, azaz sokkal többet, mint egyébként. Nyilván várható volt, hogy a szolgáltató lépni fog erre, így elkezdték korlátozni és szűrni ezeket a kiskapukat. Kicsit furcsa lehet a lépés, hiszen a Netflixnek nyilván az a jó, ha minél többen, minél több tartalmat néznek. Csakhogy a különböző filmek és sorozatok sugárzási joga országonként más-más cégnek a birtokában van és az ő engedélyük nélkül ezek nem tehetők hozzáférhetővé az adott ország előfizetőinek. A végső megoldás az lenne, hogy ez az állapot megszűnjön és a világ minden pontján azonos és korlátozásoktól mentes tartalmakat láthassunk. Ehhez viszont megállapodások egész sora szükséges, amik tető alá hozása a Netflixnek is sok idejébe fog kerülni, addig pedig nem fog javulni a helyzet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle