Connect with us

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

netflixandchill

Dotkom

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

Alig indult el itthon is a Netflix online tartalomszolgáltatása, a cég máris kénytelen gátat szabni a hamis hozzáféréseknek.

Az új év elején nagyot robbantott a Netflix, amikor bejelentette, hogy egyszerre 130 országgal bővítik a szolgáltatás elérhetőségét. Ebbe a körbe Magyarország is bekerült, így itthon is számos film- és sorozatrajongó szeme csillant fel, hogy végre legálisan, egy nem túl magas előfizetési díjért korlátlanul nézhessék kedvenceiket a képernyőn. Igen ám, csakhogy a Netflixen elérhető tartalmak országonként különbözhetnek és különböznek is. Így például itthon csak alig egytizedét érhetjük el annak, amit mondjuk egy amerikai előfizető. Erra a problémára persze a leleményes felhasználók egy része már talál megoldást. VPN-nel, illetve proxyszerverek segítségével lépnek be az oldalra, mivel így el tudják hitetni, hogy pl. az USA-ban tartózkodnak.

netflixandchill

Márpedig ha amerikai IP-ről jelentkezünk be, akkor ugyanazt fogjuk látni, mint egy tényleg amerikai felhasználó, azaz sokkal többet, mint egyébként. Nyilván várható volt, hogy a szolgáltató lépni fog erre, így elkezdték korlátozni és szűrni ezeket a kiskapukat. Kicsit furcsa lehet a lépés, hiszen a Netflixnek nyilván az a jó, ha minél többen, minél több tartalmat néznek. Csakhogy a különböző filmek és sorozatok sugárzási joga országonként más-más cégnek a birtokában van és az ő engedélyük nélkül ezek nem tehetők hozzáférhetővé az adott ország előfizetőinek. A végső megoldás az lenne, hogy ez az állapot megszűnjön és a világ minden pontján azonos és korlátozásoktól mentes tartalmakat láthassunk. Ehhez viszont megállapodások egész sora szükséges, amik tető alá hozása a Netflixnek is sok idejébe fog kerülni, addig pedig nem fog javulni a helyzet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő