Connect with us

technokrata

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

netflixandchill

Dotkom

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

Alig indult el itthon is a Netflix online tartalomszolgáltatása, a cég máris kénytelen gátat szabni a hamis hozzáféréseknek.

Az új év elején nagyot robbantott a Netflix, amikor bejelentette, hogy egyszerre 130 országgal bővítik a szolgáltatás elérhetőségét. Ebbe a körbe Magyarország is bekerült, így itthon is számos film- és sorozatrajongó szeme csillant fel, hogy végre legálisan, egy nem túl magas előfizetési díjért korlátlanul nézhessék kedvenceiket a képernyőn. Igen ám, csakhogy a Netflixen elérhető tartalmak országonként különbözhetnek és különböznek is. Így például itthon csak alig egytizedét érhetjük el annak, amit mondjuk egy amerikai előfizető. Erra a problémára persze a leleményes felhasználók egy része már talál megoldást. VPN-nel, illetve proxyszerverek segítségével lépnek be az oldalra, mivel így el tudják hitetni, hogy pl. az USA-ban tartózkodnak.

netflixandchill

Márpedig ha amerikai IP-ről jelentkezünk be, akkor ugyanazt fogjuk látni, mint egy tényleg amerikai felhasználó, azaz sokkal többet, mint egyébként. Nyilván várható volt, hogy a szolgáltató lépni fog erre, így elkezdték korlátozni és szűrni ezeket a kiskapukat. Kicsit furcsa lehet a lépés, hiszen a Netflixnek nyilván az a jó, ha minél többen, minél több tartalmat néznek. Csakhogy a különböző filmek és sorozatok sugárzási joga országonként más-más cégnek a birtokában van és az ő engedélyük nélkül ezek nem tehetők hozzáférhetővé az adott ország előfizetőinek. A végső megoldás az lenne, hogy ez az állapot megszűnjön és a világ minden pontján azonos és korlátozásoktól mentes tartalmakat láthassunk. Ehhez viszont megállapodások egész sora szükséges, amik tető alá hozása a Netflixnek is sok idejébe fog kerülni, addig pedig nem fog javulni a helyzet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd