Connect with us

technokrata

Bajban az Apple? Kulcsember távozik a cégtől

apple_logo

Dotkom

Bajban az Apple? Kulcsember távozik a cégtől

Az Apple autós projektjének vezetője távozott most a cégtől.

Egyre biztosabbnak tűnik a pletyka, hogy az Apple a számítógépek, az MP3 lejátszók, az okostelefonok, a táblagépek és az okosórák után újabb kategória felé fordul, ez pedig nem más, mint az elektromos autóké. A Tesla vezér, Elon Musk által csak nyílt titoknak nevezett projekt azonban most problémák elé nézhet, hiszen Steve Zadesky 16 év után most otthagyja a kaliforniai vállalatot. A szakember 16 év után hagyja el a kaliforniai gyártó kötelékét, az elmúlt években olyan projekteken dolgozott, mint az iPod vagy épp az iPhone, azaz benne volt a vállalat vérkeringésében.

apple-icar-m1

Mindez azért is fontos, mert az információk szerint Zadesky volt a Project Titan névre keresztelt fejlesztés vezetője, azaz jelenleg nem tudni arról, hogy valaki is vezetné-e a projektet. A kulcsember távozásáról sajnos nem árultak el pontos információkat, a hivatalos álláspont szerint személyes ok áll az ügy mögött. Ez persze azt is jelentheti, hogy egy konkurens szemet vetett Zadesky-re és hamarosan egy másik, fontos pozícióban láthatjuk viszont, ám az is elképzelhető, hogy az Apple elégedetlen volt a munkásságával és ezért cserélték le.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a problémák milyen hatással lesznek majd az Apple autójának megjelenésére, de a szakértők valószínűsítik, hogy a kaliforniai gyártó néhány éven belül bemutat egy prototípust, hogy még az évtized vége előtt megindulhasson a modell közúti tesztelése.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák