Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan a viselhető eszközeink is biztonságban lesznek?

Dotkom

Hamarosan a viselhető eszközeink is biztonságban lesznek?

A WISeKey és a Kaspersky Lab egyesíti erőit, hogy megvédjék a viselhető eszközöket a kiber-tolvajoktól.

Az intelligens órákat, a fitness eszközöket és a fizetési karkötőket fogják várhatóan használni minden ötödik mobil fizetési tranzakcióhoz 2020-ban – ez évente 500 milliárd dolláros forgalmat jelent –, ezért elkerülhetetlen, hogy az egyre terjedő kibertámadások célpontjaivá váljanak ezek az eszközök a WISeKey és a Kaspersky Lab szerint. A két vállalat a mai napon bejelentette, hogy egy olyan technológiát fejlesztenek, amely mélyrehatóan integrálja a hitelesítést és az adattitkosítást az új hordozható eszközökbe, lehetővé téve a biztonságos kapcsolódást, kommunikációt és pénzügyi adatcserét.

A hálózatba kapcsolt viselhető eszközök piaca a becslések szerint önmagában évente 35%-kal fog nőni. Azonban sok hálózatba kapcsolt eszköz és az általuk cserélt adatok védtelenül maradnak, és ez a helyzet egyre súlyosabbá fog válni, ahogy minél nagyobb számban használják őket fizetésre.

android-wear

A luxusórák gyártói, köztük a Bulgari már integrálta a WISeKey szabadalmaztatott biztonsági szoftverét, a WIS.WATCH-ot hálózatba kapcsolt óráiba. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára az eszközük biztonságos azonosítását és hitelesítését, illetve csatlakoztatását más eszközökhöz, például az okostelefonjukhoz, valamint a biztonságos hozzáférést az alkalmazásokhoz, személyes adatokhoz és a felhőalapú tárolóhelyekhez.

Az új partnerség keretében a Kaspersky Lab mobil eszközökhöz készült, biztonságos szoftverek fejlesztésére szolgáló készletét tartalmazni fogja ez a megoldás, további biztonsági réteget adva hozzá, valamint megnyitva az utat a rendkívül biztonságos mobil fizetés megvalósításához.

“Ez az együttműködés a WISeKey és a Kaspersky Lab között áttörést jelent az IoT kiberbiztonsága területén. A megbízhatóság és a kényelem a viselhető eszközök számára nyújtott kombinációját más ágazatokban is alkalmazni fogják, ahol ugyanez a megközelítés egy sor más IoT-alkalmazást támogathat.” – mondta Carlos Moreira, a WISeKey vezérigazgatója.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott: “Egy teljes mértékben összekapcsolt világban élünk. De ahogy a hálózatba kötött berendezések száma folyamatosan nő, úgy emelkedik a fenyegetések száma is. Sajnos több millió olyan eszköz van aktív használatban, amelyet egyáltalán nem terveztek biztonságosra. Márpedig a biztonságot az alapoktól kezdve be kell építeni az eszközökbe. Nagy szükség van arra, hogy kidolgozzunk és megvalósítsunk egy magasabb szintű biztonságot az IoT eszközök számára, és nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a WISeKey-jel egy ilyen megoldás fejlesztésében.”

HTC-One-Wear-concept-6

A megoldás a WISeKey “Cryptographic Root of Trust for IoT” és NFCTrusted© technológiáján fog alapulni. Ezek a technológiák biztosítják az online tranzakciók hitelességét, titkosságát és integritását. A Cryptographic Root of Trust-ot már több mint 2,6 milliárd asztali gépre, böngészőhöz, mobil eszközre, SSL tanúsítványhoz és hálózatba kapcsolt eszközre telepítették.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés