Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hatóságok szerint biztonságos a Samsung rendszere

Dotkom

A hatóságok szerint biztonságos a Samsung rendszere

Elismert biztonság: kínai és francia kormányzati tanúsítványt szerzett a Samsung KNOX rendszere

A Samsung Electronics KNOX platformja megkapta a China Information Security Certification Center (ISCCC) és a francia National Agency of Computer Security (ANSSI) szervezetek biztonsági megoldásoknak szóló tanúsítványait. A Samsung a két társasággal szorosan együttműködve fejlesztette tovább tanúsítási eljárásait, az eszközökkel szemben támasztott követelményeket és a biztonsági sztenderdeket is beleértve.  Ezáltal a Samsung KNOX rendszere a globális piacon jelenleg elérhető legerősebb mobil biztonsági platformjává vált.

„A Samsung KNOX egy egyedülálló megoldás, hiszen egyetlen mindent átfogó, és megbízható platformon keresztül biztosítja a mobil eszközök hatékony védelmét – mondta el Dr. Injong Rhee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, a kutatás-fejlesztés, Software és Services és Mobile Communications üzletágának vezetője. – A vezető szerepünk, az innovatív technológiánk, illetve a világszerte elnyert a kormányzati tanúsítványok bizonyítják a Samsung kiemelkedő piaci pozícióját. Örülünk, hogy mindezek által a jövőben egyre több felhasználónk számára tehetjük biztonságossá a mobil eszközeik használatát.”

Az ISCCC tanúsítvány megszerzésével a Samsung könnyebben megvetheti a lábát az erősen szabályozott kínai piacon, hiszen egyszerűbbé válik a szerződéskötés a kormányzati szervekkel, a minisztériumokkal és pénzintézetekkel is. A teszthez a gyártó Galaxy S6 edge+ és a Galaxy Note5 készülékeit használták. Mostantól a kormányhivatalok és a közszféra dolgozói már közvetlenül bekapcsolás után élvezhetik a Galaxy eszközök beépített védelmének előnyeit.

img_knox_03

AZ ANSSI Franciaország nemzeti információbiztonságért felelős szervezete. A tesztelést a Samsung Knox Workspace 2.3-as verziójával végezték. Az első kiértékelés a KNOX Workspsace dinamikus particionálására vonatkozott. A Samsung szorosan együttműködik az ANSSI-vel, hogy egy integrált, ugyanakkor a szigorú biztonsági előírásoknak is maradéktalanul megfelelő védelmi megoldást nyújthasson felhasználói számára. Az első szintű biztonsági tanúsítvány (CSPN) kiemeli a Samsung eszközeit a francia piacon.

A Samsung a vállalati mobilitás globálisan elismert szakértője. A gyártó KNOX megoldása az Android rendszer rugalmasságát, megbízható biztonságot és más mobil eszköz gyártókéhoz nem fogható partnerséget kínál a nagyvállalatok és más felhasználói körök számára. A Samsung már számos mobil biztonsági tanúsítványt elnyert, így többek között az U.S. Department of Defense, UK Communications, az Electronics Security Group, illetve Finnország és Oroszország kormányzati tanúsítványaival is rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés