Connect with us

Gigavásárlásra készül az Apple?

apple-money-logo

Dotkom

Gigavásárlásra készül az Apple?

Elképzelhető, hogy az Apple TV érdekében bevásárolná magát a kaliforniai gyártó a Time Warner-be.

Azt már régóta hallhatjuk, hogy az Apple aktívan foglalkozik a televíziós streamszolgáltatók piacára való belépéssel, ám mindeddig nem sikerült egyezségre jutniuk a filmstúdiókkal. Mivel a kaliforniai gyártó egyre nagyobb szerepet szán az Apple TV-nek (ezt jelzi, hogy 2015-ben teljesen új modellt dobtak piacra), ezért már egyre égetőbb szükségük lenne egy megfelelő szolgáltatás elindítására. Ez nem is meglepő, hiszen az olyan konkurens, mint például a Netflix már lassan az egész világon elérhető, ezzel szemben pedig semmit nem tudnak felmutatni.

apple-money-logo

Ebből a szempontból emlékezetes az Apple Music esete, hiszen a kaliforniai vállalat az olyan konkurensek, mint a Spotify vagy a Pandora után csak évekkel dobta piacra a saját szolgáltatását, így, bár a felhasználók száma stabilan növekszik, még mindig messze elmaradnak a versenytársaktól. Épp ezért jöhet most kapóra nekik a Time Warner problémája, hiszen a vállalatnak meredeken esnek a részvényei, ezért a befektetők és a részvényesek most azt próbálják elérni a vezetőségnél, hogy egy nagyobb részvénycsomagot dobjanak piacra. Ez pedig azt jelenti, hogy most soha nem látott lehetősége nyílhat a kaliforniai vállalatnak, hogy olcsón tulajdonrészt szerezzen a Time Warner-ben.

Az azért biztos, hogy az Apple konkurensei is szemet vetettek a lehetőségre, de a kaliforniai vállalat jelenlegi, 200 milliárd dolláros készpénztartalékával várhatóan túl tudja licitálni a többieket. A Time Warnerben szerzett tulajdonrész biztosan jótékony hatással lenne az Apple TV szolgáltatáskínálatára, hiszen a stúdióhoz többek között olyan neves sorozatok tartoznak, mint például a Trónok Harca vagy épp a Szezám utca, illetve természetesen több száz, ismert film is.  Természetesen sem az Apple, sem a Time Warner nem nyilatkozott az ügyben.

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő