Connect with us

technokrata

Gigavásárlásra készül az Apple?

apple-money-logo

Dotkom

Gigavásárlásra készül az Apple?

Elképzelhető, hogy az Apple TV érdekében bevásárolná magát a kaliforniai gyártó a Time Warner-be.

Azt már régóta hallhatjuk, hogy az Apple aktívan foglalkozik a televíziós streamszolgáltatók piacára való belépéssel, ám mindeddig nem sikerült egyezségre jutniuk a filmstúdiókkal. Mivel a kaliforniai gyártó egyre nagyobb szerepet szán az Apple TV-nek (ezt jelzi, hogy 2015-ben teljesen új modellt dobtak piacra), ezért már egyre égetőbb szükségük lenne egy megfelelő szolgáltatás elindítására. Ez nem is meglepő, hiszen az olyan konkurens, mint például a Netflix már lassan az egész világon elérhető, ezzel szemben pedig semmit nem tudnak felmutatni.

apple-money-logo

Ebből a szempontból emlékezetes az Apple Music esete, hiszen a kaliforniai vállalat az olyan konkurensek, mint a Spotify vagy a Pandora után csak évekkel dobta piacra a saját szolgáltatását, így, bár a felhasználók száma stabilan növekszik, még mindig messze elmaradnak a versenytársaktól. Épp ezért jöhet most kapóra nekik a Time Warner problémája, hiszen a vállalatnak meredeken esnek a részvényei, ezért a befektetők és a részvényesek most azt próbálják elérni a vezetőségnél, hogy egy nagyobb részvénycsomagot dobjanak piacra. Ez pedig azt jelenti, hogy most soha nem látott lehetősége nyílhat a kaliforniai vállalatnak, hogy olcsón tulajdonrészt szerezzen a Time Warner-ben.

Az azért biztos, hogy az Apple konkurensei is szemet vetettek a lehetőségre, de a kaliforniai vállalat jelenlegi, 200 milliárd dolláros készpénztartalékával várhatóan túl tudja licitálni a többieket. A Time Warnerben szerzett tulajdonrész biztosan jótékony hatással lenne az Apple TV szolgáltatáskínálatára, hiszen a stúdióhoz többek között olyan neves sorozatok tartoznak, mint például a Trónok Harca vagy épp a Szezám utca, illetve természetesen több száz, ismert film is.  Természetesen sem az Apple, sem a Time Warner nem nyilatkozott az ügyben.

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle