Connect with us

technokrata

Befellegzett az olcsó patronoknak? Hadjáratot indított a Xerox

patron2

Dotkom

Befellegzett az olcsó patronoknak? Hadjáratot indított a Xerox

A Xerox leszámol a hamisítással és az illegális utángyártott kellékanyag tevékenységekkel.

A hamis termékek terjesztésének visszaszorítása érdekében a Xerox szigorúan ellenőrzi az eredeti kellékanyagokra vonatkozó megrendeléseket és azok elosztását, továbbá együttműködik a kormányzati hatóságokkal is.

patron2

A cég legfrissebb hamisítás-ellenes erőfeszítéseinek eredményei:

  • több ezer hamis Xerox kazetta előállítására alkalmas alapanyag elkobzása egy marokkói importőr/forgalmazó gyárából. Az utcai áron 2,5 millió dollárra becsült alapanyag lefoglalása után a gyár tulajdonosa most börtönben vár a bírósági ítéletre,
  • 25.000 dollár értékű hamis Xerox tonerek százainak lefoglalása több ezer kazetta és doboz társaságában egy mumbai-i másoló/nyomtató kereskedő készletéből. A kereskedő elleni vádemelés jelenleg folyamatban van,
  • két razzia a törökországi Antalaya régióban. A hatóságokkal karöltve kivitelezett akció során 1,2 millió dollár értékű hamis Xerox és más gyártótól származó hamisított terméket foglaltak le, az ezek előállításához szükséges nyomólemezekkel, matricákkal és csomagolóanyagokkal együtt. Leállítottak egyúttal egy olyan üzemet is, amelyben hamis és eredeti Xerox tonerek keverése folyt, és ahonnan az árut később Dél-Törökország piacain értékesítették.

A hamisítási törekvések meghiúsításán túl a Xerox felkutatja azon forgalmazóit is, akik illegális utángyártott kazetták kereskedésével foglalkoznak (olyan termékekkel, amelyek az eredeti gyártó jelzésével ellátva kerülnek forgalomba), és rákényszeríti őket a törvénytelen tevékenység felfüggesztésére. A szellemi tulajdonjog védelmén keresztül a Xerox harcol a termékek rossz színben való feltüntetése, illetve a végfelhasználók megtévesztése ellen is. A vállalat ezen területen elért legfrissebb eredményei:

  • a Xerox védjegyhez kapcsolódó jogok érvényesítése Romániában és egyéb fejlődő országokban, elérve azt, hogy a viszonteladók eltávolítsák kínálatukból a jogsértő termékeket, teret adva ezzel az eredeti Xerox áruk számára.

„A hamis kazetták között közismerten nagy gyakorisággal lehet találni rossz minőségűeket, amelyek miközben gyenge nyomatminőséget eredményeznek, akár súlyosan is károsíthatják a nyomtatók létfontosságú alkatrészeit. A terület várhatóan a jövőben is nagyon aktív és agresszív marad, mi azonban azon dolgozunk, hogy megvédjük ügyfeleinket és megállítsuk a hamis és illegális árucikkek terjedését.” – hangsúlyozta Kevin Weaver, a Xerox Supplies Business Group márkavédelemmel foglalkozó alelnöke.

xerox

A Xerox szerte a világon ellenőrzi az elosztó helyeken található készleteket, hogy igazolja a termékek eredetiségét, és hogy felszámolja a hamis cikkek forgalmazását. A vásárlók bármikor meggyőződhetnek termékeik valódiságáról az alábbi módszerek segítségével:Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő