Connect with us

technokrata

Ilyen fejlett okoslámpát még sohasem láttunk

fluxo

Dotkom

Ilyen fejlett okoslámpát még sohasem láttunk

Még azt is tudja, hogy mikor vagyunk a lakásban.

Most, hogy már túlvagyunk a CES-en, így egyáltalán nem meglepetés, hogy olyan kategóriákban is találunk okoseszközöket, ahol eddig aligha találkozhattunk ilyesmivel. A Fluxo névre keresztelt készülék ugyanis nem más, mint egy okoslámpa, amely intelligensen képes felügyelni a szobánkat. Bár okoségőkkel tucatszám találkozhatunk a piacon, a Fluxo ezeknél többet ígér.

fluxo

Alkotói szerint a készülék képes érzékelni, hogy épp a szobában tartozókodunk-e és ennek megfelelően ki-, illetve bekapcsol, illetve azt is figyeli, hogy épp milyen napszak van és úgy állítja a fényerőt. Apropó fényerő, a fejlesztők 300 darab színes és fehér LED izzót szereltek be (amik 200 W-os fényerővel rendelkeznek), így szinte bárhogyan világíthat. Az iOS-ről és Androidról is vezérelhető lámpa applikációjában egyedileg konfigurálható, hogy a szoba mely részére helyezik majd be a készüléket, illetve az adott fény merre fókuszáljon.

Az egyelőre kickstarteres projektként létező Fluxo igen jó úton halad a megvalósulás felé, hiszen az alkotók az eredetileg kitűzött, 50 ezer eurós (15,8 millió forint) célhoz képest már 392 ezer eurónál (123,9 millió forint) járnak. Hiába azonban a sok bevétel, a lámpa nem lesz olcsó, egyetlen példányát 369 euróért (113 ezer forint) lehet majd megvásárolni. De legalább nem kell aggódni amiatt, hogy bármi probléma is lesz vele, hiszen a fejlesztők szerint 60 ezer órán át bírja majd az új okoslámpa.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd