Connect with us

technokrata

Ez a számítógép jobban vezet majd az embereknél

nvidia2

Dotkom

Ez a számítógép jobban vezet majd az embereknél

Öntanuló rendszert épített az önvezető autóknak az Nvidia.

Az elkövetkezendő évtizedek kétségtelenül az elektromos és önvezető járművekről szólnak majd. Bár a technológia folyamatosan fejlődik, mindeddig nem állt rendelkezésre egy komplett, kifejezetten az önvezető járműveknek fejlesztett rendszer, azaz a gyártók vagy a sajá maguk által kifejlesztett, vagy a partnereik által használt megoldásokat építették be a járműveikbe. A  Drive PX 2 névre keresztelt egység egy 12 magos processzort és két, Pascal grafikus feldolgozóegységet tartalmaz, ketten együtt pedig  8 Tflops számítási teljesítményre képesek.

nvidia2

Ez gyakorlatilag olyan, mintha az autóban 150 átlagos számítógép teljesítene szolgálatot. Az óriási erőre persze szükség is van, hiszen a rendszer egyszerre 12 kamera, illetve olyan ultranggal, radarral vagy épp lézerrel működő érzékelők jeleit is fel tudja dolgozni, amelyekre mindenképpen szükség van az önálló közlekedéshez. Azért, hogy a jármű biztosan felismerje a környezetét, az Nvidia egy DriveWorks nevű szoftvercsomagot is készített, amelyben a DiGITS névre keresztelt, öntanuló szoftver is helyet kapott. A vállalat szerint a szoftver használatával az eddigeknél jóval gyorsabbá válik a tanulás folyamata. Sőt, a rendszer nemcsak feldolgozza, de továbbítja a többi önvezető járműnek továbbítja is az adatokat, így a járművek folyamatosan, egymástól “ellesve” ismerik meg a környezetüket.

nvidia1

Talán nem is meglepő, hogy az aktívan önvezető autót fejlesztő Volvo máris bejelentette, hogy vásárolni fog a Drive PX 2-es rendszerből, hogy ezeket építhessék be a jövő önvezető járműveikbe.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd