Connect with us

technokrata

Okosszíjjal és okosövvel érkezett a CES-re a Samsung

WELT_리플렛_151222_최종

Dotkom

Okosszíjjal és okosövvel érkezett a CES-re a Samsung

A Samsung három Creative Lab projektje is bemutatkozik a CES-en.

A projekteket a startupok elsődleges CES-célállomásán, az Eureka Park G pavilonjában mutatják be 2016. január 6. és 9. között. Mivel ezen innovációk még csak fejlesztési fázisban járnak, a kiállítás célja elsősorban a bennük rejlő piaci lehetőségek felmérése, illetve a CES közönségének visszajelzései alapján a fejlesztők munkájának segítése.

WELT_리플렛_151222_최종

WELT: Diszkrét megoldás az egészségünk nyomon követésére

A WELT egy viselhető egészségügyi okoseszköz, amely – annak ellenére, hogy ugyanúgy néz ki, mint egy hétköznapi öv – lehetővé teszi viselője számára, hogy a smart szenzor technológia segítségével észrevétlenül figyelemmel kísérje saját egészségi állapotát. A WELT feljegyzi a felhasználó derékméretét, étkezési szokásait és a megtett lépések számát, akárcsak az üléssel töltött időt. Az adatok alapján egy speciálisan erre a célra kifejlesztett applikáció egy sor személyre szabott, egészségügyi ellátással és súlyszabályozással kapcsolatos tervet készít számunkra.

rink 1

rink: Kézmozgáson alapuló vezérlő a virtuális valóságban

A rink egy mobil VR eszközökhöz kifejlesztett, kézmozgáson alapuló vezérlő, amelynek segítségével sokkal intuitívabb és árnyaltabb kapcsolat teremthető a virtuális világgal. Azáltal, hogy a felhasználó csupán a keze használatával, ösztönösen irányíthatja a játékot vagy bármilyen virtuális tartalmat, sokkal mélyebben merülhet el a mobil virtuális valóság világában.

TipTalk 2

TipTalk – A viselhető kommunikációs eszközök jövőjét jelentő megoldás biztosítja a telefonhívások tisztaságát

A TipTalk olyan jelentős UX-fejlesztés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy headset vagy fülhallgató nélkül, csupán az ujjuk fülükhöz érintésével hallgathassák az olyan okoseszközökből érkező hangokat, mint például a Samsung Gear S2. Ez a megoldás nem csupán fokozza a telefonhívások tisztaságát, de még az olyan nyilvános, zajos környezetben is nyugodtan telefonálhatunk, mint egy koncertterem vagy építési terület. A TipTalk-on keresztül végzett hívás esetében biztosak lehetünk abban is, hogy senki nem hallgatja ki a beszélgetésünket. A TipTalk kialakítása a karóra szíjához hasonlít, így akár analóg vagy okosórákra is felcsatolható, de szinkronizálható az okostelefonokkal is, lehetővé téve ezzel a szöveg beszéddé alakítását, azaz a Text-to-Speech (TTS) funkciót is.

C-Lab: meghonosítani az innovációs kultúrát a dolgozók körében 

2012-es alapítása óta a Samsung C-Lab nagyban előmozdította a kreatív gondolkodás vállalaton belüli terjedését, és már több mint 100 innovációs ötletet támogatott. E projektek közül körülbelül 70 már meg is valósult, további 40 pedig jelenleg is fejlesztés alatt áll a Samsung különböző üzleti egységeinek közreműködésével.

Az idei évben a Samsung 9, különlegesen magas piaci potenciállal rendelkező C-Lab projektet segített abban, hogy az azon dolgozó munkatársak a vállalattól független, saját startupot hozzanak létre. Az egyik ilyen például az Innomdle Lab, amely 2015 augusztusától a TipTalk feltalálójaként, független cégként működik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd