Connect with us

technokrata

Megdöbbentő: A saját felhasználóin kísérletezett a Facebook

facebookintelligencia

Dotkom

Megdöbbentő: A saját felhasználóin kísérletezett a Facebook

A Google-lel való háborúra készülnek.

Androidos mobilod van, és az elmúlt időszakban gyakran akadozott a Facebook? Lehet, hogy mindez nem is a véletlen műve! A The Information szerint ugyanis a közösségi oldal titokban a felhasználók viselkedését tanulmányozta és ezért több hibát is elrejtettek az androidos szoftverükben. A portál információi alapján a Facebook arra volt kiváncsi, hogy a látogatók mennyire viselik el a problémákat és rendszerhibák esetén hogyan reagálnak a felmerülő akadályokra.

Az eredmény a Facebook szempontjából igen üdvözítő, hiszen kiderült, a tagok ahelyett, hogy mérgesen abbahagyták volna a facebookozást, több alkalommal is újra és újra próbálkoztak, majd ha az alkalmazás ezután sem engedte be őket, akkor a böngészőből folytatták a hírfolyam nézegetését.

How_Facebook_Makes_Money

 

Minderre a kísérletre azért volt szükség, mert a Facebook a Google-lel való háborúra készül, ebben az esetben pedig elképzelhetőnek tartják, hogy a keresőóriás valamilyen módon megpróbálja majd megnehezíteni a facebookosok dolgát. Ilyenformán akár még az sem elképzelhetetlen, hogy egyik napról a másikra eltűnne a Play Áruházból a Messenger, a Facebook és akár a WhatsApp is.

Ez azért sem teljesen elképesztő gondolat, mert a legtöbb, mobiltelefonról Facebookozó felhasználó valamilyen, a Google rendszerért használó készülékkel böngészik, ám ilyenkor a hirdetési és egyéb bevételek nem a kaliforniai óriáshoz, hanem a közösségi oldalhoz érkeznek meg. Márpedig épp ez az, ami a Google bevételeinek gerincét jelenti, tehát aligha nézik jó szemmel az egyre nagyobb előretörést.

facebook3

Az Information szerint tehát egyre valószínűbb, hogy a Google szigorától való félelem miatt a Facebook elkezdett titokban azon kísérletezni, hogy hogyan juttathatná el úgy az androidos közösséghez a szolgáltatásait, hogy abba beleszólása legyen a kaliforniai vállalatnak, ennek pedig az egyik első lépése volt a felhasználók tesztelése. Az biztos, hogy egy esetleges háborúval mi felhasználók biztosan igen rosszul járnánk, hiszen így a megszokott szolgáltatásainkat kellene lecserélni. Természetesen a pletykákat nem kommentálta a Facebook.

Forrás: 444Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák