Connect with us

technokrata

Megdöbbentő: A saját felhasználóin kísérletezett a Facebook

facebookintelligencia

Dotkom

Megdöbbentő: A saját felhasználóin kísérletezett a Facebook

A Google-lel való háborúra készülnek.

Androidos mobilod van, és az elmúlt időszakban gyakran akadozott a Facebook? Lehet, hogy mindez nem is a véletlen műve! A The Information szerint ugyanis a közösségi oldal titokban a felhasználók viselkedését tanulmányozta és ezért több hibát is elrejtettek az androidos szoftverükben. A portál információi alapján a Facebook arra volt kiváncsi, hogy a látogatók mennyire viselik el a problémákat és rendszerhibák esetén hogyan reagálnak a felmerülő akadályokra.

Az eredmény a Facebook szempontjából igen üdvözítő, hiszen kiderült, a tagok ahelyett, hogy mérgesen abbahagyták volna a facebookozást, több alkalommal is újra és újra próbálkoztak, majd ha az alkalmazás ezután sem engedte be őket, akkor a böngészőből folytatták a hírfolyam nézegetését.

How_Facebook_Makes_Money

 

Minderre a kísérletre azért volt szükség, mert a Facebook a Google-lel való háborúra készül, ebben az esetben pedig elképzelhetőnek tartják, hogy a keresőóriás valamilyen módon megpróbálja majd megnehezíteni a facebookosok dolgát. Ilyenformán akár még az sem elképzelhetetlen, hogy egyik napról a másikra eltűnne a Play Áruházból a Messenger, a Facebook és akár a WhatsApp is.

Ez azért sem teljesen elképesztő gondolat, mert a legtöbb, mobiltelefonról Facebookozó felhasználó valamilyen, a Google rendszerért használó készülékkel böngészik, ám ilyenkor a hirdetési és egyéb bevételek nem a kaliforniai óriáshoz, hanem a közösségi oldalhoz érkeznek meg. Márpedig épp ez az, ami a Google bevételeinek gerincét jelenti, tehát aligha nézik jó szemmel az egyre nagyobb előretörést.

facebook3

Az Information szerint tehát egyre valószínűbb, hogy a Google szigorától való félelem miatt a Facebook elkezdett titokban azon kísérletezni, hogy hogyan juttathatná el úgy az androidos közösséghez a szolgáltatásait, hogy abba beleszólása legyen a kaliforniai vállalatnak, ennek pedig az egyik első lépése volt a felhasználók tesztelése. Az biztos, hogy egy esetleges háborúval mi felhasználók biztosan igen rosszul járnánk, hiszen így a megszokott szolgáltatásainkat kellene lecserélni. Természetesen a pletykákat nem kommentálta a Facebook.

Forrás: 444Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd