Connect with us

Erről az okostévéről biztosan nem lopják el az adatokat

Samsung_GAIA_security

Dotkom

Erről az okostévéről biztosan nem lopják el az adatokat

Megérkezett a GAIA, a jövő televízióinak biztonsági rendszere.

A Samsung Electronics bemutatta a GAIA-t, a 2016-os Tizen-alapú Smart TV-khez fejlesztett hatékony és átfogó védelmet nyújtó, háromrétegű biztonsági megoldását. A GAIA a Smart TV rendszerek minden területén biztonságot nyújt a felhasználók számára, beleértve a szolgáltatások, a szoftverek és a hardver védelmét is.

„Megvédeni a felhasználóink személyes adatait nem csak a Samsung jól felfogott érdeke, de kulcsfontosságú az IoT-környezet növekedése és sikere szempontjából is.– mondta el Hyun Suk Kim, a Samsung Visual Display üzletágának elnöke. – A GAIA egy olyan biztonsági megoldás, amely nem csupán a jelenben, de a jövőben is képes lesz garantálni a felhasználók biztonságát és nyugalmát”

A GAIA háromféleképpen védi a felhasználói adatokat. Elsőként rendelkezik egy biztonsági zónával (SecureZone), amely egyfajta virtuális kerítésként egy biztonságos teret hoz létre, így védve a központi szolgáltatások működését. A Secure Keypad/Number Pad, a tévékészülékeken is megjelenő virtuális adatbeviteli eszközként védi a felhasználók olyan személyes információit, mint a bankkártya adatok vagy a jelszavak.

Samsung_GAIA_security

Másodsorban a GAIA kódolja azokat a fontos adatokat, amelyek a televízió és az IoT szolgáltatás szerverei között zajló kommunikáció során keletkeznek. A GAIA beépített anti-malware rendszere észleli és blokkolja azokat a jogosulatlan programokat, amelyek alkalmasak a készülék meghekkelésére, illetve hogy változtatásokat hajtsanak a Smart TV-k operációs rendszerének központi részeiben.

A harmadik védelmi szint egy hardveres megoldás. Azáltal hogy a Tizen operációs rendszer kettő, egy fő és egy biztonsági részre van bontva, a két modulban tárolt információk védelme külön-külön is biztosított. A személyes adatok hitelesítésére szolgáló nyilvános kulcsot ugyancsak a hardware chip tárolja.

A Samsung úgy tekint 2016-ra, mint az évre, amikor a televíziók válnak majd az otthonokban alkalmazott IoT (Internet of Things) technológia központjává. A GAIA-val felszerelt, 2016-os SUHD TV-kben ugyancsak elérhető lesz az IoT hub technológia, lehetővé téve hogy már maga a tévékészülék váljon az otthoni IoT szolgáltatások vezérlő egységévé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom