Connect with us

technokrata

Erről az okostévéről biztosan nem lopják el az adatokat

Samsung_GAIA_security

Dotkom

Erről az okostévéről biztosan nem lopják el az adatokat

Megérkezett a GAIA, a jövő televízióinak biztonsági rendszere.

A Samsung Electronics bemutatta a GAIA-t, a 2016-os Tizen-alapú Smart TV-khez fejlesztett hatékony és átfogó védelmet nyújtó, háromrétegű biztonsági megoldását. A GAIA a Smart TV rendszerek minden területén biztonságot nyújt a felhasználók számára, beleértve a szolgáltatások, a szoftverek és a hardver védelmét is.

„Megvédeni a felhasználóink személyes adatait nem csak a Samsung jól felfogott érdeke, de kulcsfontosságú az IoT-környezet növekedése és sikere szempontjából is.– mondta el Hyun Suk Kim, a Samsung Visual Display üzletágának elnöke. – A GAIA egy olyan biztonsági megoldás, amely nem csupán a jelenben, de a jövőben is képes lesz garantálni a felhasználók biztonságát és nyugalmát”

A GAIA háromféleképpen védi a felhasználói adatokat. Elsőként rendelkezik egy biztonsági zónával (SecureZone), amely egyfajta virtuális kerítésként egy biztonságos teret hoz létre, így védve a központi szolgáltatások működését. A Secure Keypad/Number Pad, a tévékészülékeken is megjelenő virtuális adatbeviteli eszközként védi a felhasználók olyan személyes információit, mint a bankkártya adatok vagy a jelszavak.

Samsung_GAIA_security

Másodsorban a GAIA kódolja azokat a fontos adatokat, amelyek a televízió és az IoT szolgáltatás szerverei között zajló kommunikáció során keletkeznek. A GAIA beépített anti-malware rendszere észleli és blokkolja azokat a jogosulatlan programokat, amelyek alkalmasak a készülék meghekkelésére, illetve hogy változtatásokat hajtsanak a Smart TV-k operációs rendszerének központi részeiben.

A harmadik védelmi szint egy hardveres megoldás. Azáltal hogy a Tizen operációs rendszer kettő, egy fő és egy biztonsági részre van bontva, a két modulban tárolt információk védelme külön-külön is biztosított. A személyes adatok hitelesítésére szolgáló nyilvános kulcsot ugyancsak a hardware chip tárolja.

A Samsung úgy tekint 2016-ra, mint az évre, amikor a televíziók válnak majd az otthonokban alkalmazott IoT (Internet of Things) technológia központjává. A GAIA-val felszerelt, 2016-os SUHD TV-kben ugyancsak elérhető lesz az IoT hub technológia, lehetővé téve hogy már maga a tévékészülék váljon az otthoni IoT szolgáltatások vezérlő egységévé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő