Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem csak zöldségből, processzorból is van már bio

Dotkom

Nem csak zöldségből, processzorból is van már bio

A Samsung az iparág első bio-processzorával tör be az egészségügyi piacra.

A félvezető technológia gyártásában világelső Samsung Electronics megalkotta az iparág első bio-processzorát. A vállalat az egészségközpontú viselhető eszközök számára fejlesztett, minden egyben system logic chip (SoC) megoldása képes kielégíteni a számszerűsíthető egészségügyi kondíciók iránti növekvő igényt. A bio-processzort – melynek tömeggyártása már el is kezdődött – kifejezetten arra tervezték, hogy elősegítse az innovatív viselhető eszközök fejlődését. Az új technológia segítségével a felhasználók napi szinten megfigyelhetik saját egészségügyi állapotukat és állóképességüket.

 „Az okos fitnesz eszközök fejlődésével és a felhasználók egészségtudatosságának növekedésével egyre többen keresik a lehetőségeket arra, hogy állandó jelleggel figyelemmel kísérhessék saját egészségüket, illetve megfigyelhessék a bio és fitnesz adataikat – mondta el Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI üzletágának marketing alelnöke. – A Samsung bio-processzora öt különböző biometrikus jelet képes feldolgozni, így ez a piacon jelenleg elérhető legsokoldalúbb egészségügyi és fitnesz monitorozó chip, általa számos új, egészségalapú szolgáltatási lehetőség tárul fel felhasználóink előtt”

Samsung Bio-Processzor: kis méret és sokoldalúság

A Samsung bio-processzora az iparág első all-in-one egészségügyi megoldásokhoz szánt chipje. A bio-processzor az integrált Analog Front End (AFE), a microcontroller unit (MCU), a power management integrated circuit (PMIC) és a digital signal processzor (DSP) technológiát, valamint eFlash memóriát is tartalmaz, így külső feldolgozóegységek nélkül is képes kezelni a bio-jeleket, méréseket. A bio-processzort azt teszi kiváltképp innovatívvá, hogy az integrált kialakítás ellenére is nagyon apró. Összehasonlítva a többi különálló alkatrész méretével a komponensek összméretének mindössze negyedét teszi ki, emiatt ideális megoldást jelent a viselhető eszközök számára.

Samsung_Bio_Processor

Amíg korábban még a szívritmus monitorozásának a lehetősége is lenyűgöző megoldásnak számított, addig a jelenlegi viselhető eszközök felé már általános elvárás, hogy képesek legyenek különböző fitnesz adatok széles skáláját is mérni. Ezen igények kielégítése érdekében fejlesztette ki a Samsung a bio-processzort, amelyben integrálta mind az öt Analóg Front End megoldást, beleértve a bioelektromos impedancia analízist (BIA), a fotoplethysmográfiát (PPG), az elektrokardiogrammot (ECG), a bőrhőmérsékletet és a galvanikus bőrreakciót (GSR) is. Így ez az egyetlen chip készlet képes mérni a testzsír százalékot, a vázizom tömegét, a pulzust, a szívritmust, a bőrhőmérsékletet, valamint a stressz szintet is. Ezen fitnesz-inputok tetszőleges kombinációja a viselhető eszközök számos új felhasználási módját teremti meg.

A termékfejlesztés gyorsítása és a Samsung új bio-processzorának jobb megértése érdekében több viselhető eszköz platformja is a felhasználási lehetőségeket szemléltető felületként szolgál. Például a lemezes és öntapadós változatban egyaránt elérhető csuklópánt  referencia eszközként mutatja be a bio-processzorban rejlő lehetőségeket, és bizonyítja, hogy egy extrém kis méretű eszköz is képes a különféle fitnesz változók mérésére.

A Samsung bio-processzorának tömeggyártása már megkezdődött, a chippel ellátott fitnesz és egészségügyi eszközök 2016 első felében lesznek elérhetőek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés