Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért érdemes odafigyelni gyerekeinkre tabletezés közben!

Dotkom

Ezért érdemes odafigyelni gyerekeinkre tabletezés közben!

Egy angliai kisfiú komoly számlát csinált apja bankkártyájával.

Karácsonykor amúgy is nagy a költekezés, így aztán még kevésbé jött jól egy 5900 dolláros számla az Apple-től annak a családnak, ahol a gyerek túl sokat játszott apja táblagépével. A kisfiú a Jurassic World nevű alkalmazással töltötte az időt, amiben van egy fizetős, Dino Bucks rész. Itt kezdte el költeni apja pénzét, ugyanis valós összeget kellet fizetni a különböző extra dolgokért alkalmazáson belül.

jurassicworldgame

Mindössze öt nap alatt halmozta fel a tetemes költséget a fiú, úgy, hogy az apja erről mit sem tudott. Mivel az Apple gondol az ilyen helyzetekre, ezért minden tranzakció előtt kéri a fiók Apple ID-ját. A gyerek azonban ezt is megoldotta, ugyanis megjegyezte a jelszót, és így könnyen tudott vásárolni.

Az apa, amikor megjött a hatalmas összegű számla, csodálkozva kereste meg a céget. Több dolgot is kifogásolt a rendszerben, például: miért nem tájékoztatták, ilyen összegű vásárlásról külön, valamint a cég szerint egy 32 éves ember költene-e több ezer dollárt dinós játékra. Rövid vita után végül úgy döntött az Apple, hogy visszaküldi a férfi pénzét.

 

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés