Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon is nagy üzlet a Big Data

Dotkom

Itthon is nagy üzlet a Big Data

Az üzleti intelligencia technológiákra specializálódott Starschema árbevétele 2015-ben már most meghaladja az egymilliárd forintot.

Mérföldkőhöz érkezett, és több mint 1 milliárd forint tervezett éves árbevételi eredményt jelentett be a fejlett üzleti intelligencia, adatvirtualizációs és Big Data technológiákkal foglalkozó Starschema. A cég 2015-ben az előző évhez képest várhatóan több mint 80%-os bevétel növekedést ér el, és harminc fővel bővíti csapatát. A Starschema megrendeléseinek jelentős része a tengerentúlról érkezik, amerikai irodájukat 2016 elején nyitják meg.

A 2006-ban, két alapító fővel elindult Starschema mára egy több mint hetven fős, komplex üzleti intelligencia (BI) szolgáltató és technológia szállító, adatelemző és döntéstámogató vállalkozássá nőtte ki magát.

big-data_illu_greenbookblog

A Big Data technológia robbanásszerű elterjedésére a cég időben és jól reagált – innovatív megoldásaikkal és nyitott üzleti filozófiájukkal világszinten is egyedi portfóliót alakítottak ki, vezető multinacionális nagyvállalatok projektjein dolgoznak, emellett több, TOP200-as magyarországi cégnek segítettek már az adataikban rejlő értékek kiaknázásában. Üzleti filozófiájuk a rohamosan változó IT környezetben a dinamikus, alkalmazkodó stratégiára alapul. Megrendeléseik döntő hányada a tengerentúlról érkezik, jövő évben pedig már egy amerikai iroda megnyitásával fejlődnek tovább.

„Mivel egyre több  ügyfelünk és partnerünk van az Egyesült Államok piacán, amerikai leánycégünket terveink szerint már a jövő év elején elindítjuk. A „third party” technológiákhoz való egyedi kiegészítések fejlesztése is egyre fontosabb cégünk számára, világszerte elterjedt nyílt forráskódú Big Data technológiákhoz és a népszerű Tableau üzleti intelligencia rendszerekhez fejlesztünk további funkciókat, kiegészítéseket. A hagyományos BI, adattárház és big data konzultáción kívül várhatóan ezek lesznek a jövő évi növekedésünk fontosabb elemei.” – mondta el Csillag Péter a Starschema ügyvezető-igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés