Connect with us

technokrata

Egy robotkar adná át az elsőbbséget a Google önvezető autóiban

Dotkom

Egy robotkar adná át az elsőbbséget a Google önvezető autóiban

Elég furcsa ötletekkel állt elő a keresőóriás.

Az önvezető autók számos kérdést és problémát felvetnek, melyekre talán nem is gondoltunk korábban. Például, hogy hogyan fog a járókelőkkel illetve már vezetőkkel kommunikálni a jármű.

Számos olyan helyzet van, mikor jeleznünk kell, hogy a járókelő nyugodtan áthaladhat az úton vagy átadjuk valakinek az elsőbbséget. Szerencsére a Google fejlesztői erre is gondoltak, és a minap kikerült szabadalomból láthatjuk miként készülnek orvosolni a problémát.

A gyalogosoknak a jármű elején és oldalán elhelyezett képernyőkkel jeleznék, hogy áthaladhatnak-e a jármű előtt biztonságosan, avagy épp indulni készül, ezért ne lépjenek le a járdáról. Furcsa mód a többi vezetőnek egy robotkar jelezne ha szükséges.

Egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy ez a bizonyos robotkar, hol és miként fog működni az autóban, de elsőre talán kicsit komikusnak hangzik az ötlet. A vállalat azonban minden lehetséges lépést megtesz azért, hogy biztonságosabbá tegye vezető nélküli autóit, hiszen tudja, hogy ha akár egy baleset is történik ezen autók miatt, éveket csúszhat az önvezető járművek megjelenése.

Forrás: The VergeSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom