Connect with us

technokrata

Nézd meg ezt a videót, hogy a főszereplő elkerülje a büntetését!

pirate softw

Dotkom

Nézd meg ezt a videót, hogy a főszereplő elkerülje a büntetését!

Egy netes kalózt csak a magas nézettség mentheti meg a büntetéstől.

Természetesen mindenki tudja, hogy bármilyen nemű jogosulatlan használata egy levédett értéknek, legyen szó zenéről, programról vagy filmről, az komoly büntetéseket vonhat maga után. Ez a világ legtöbb országában hasonlóan van. Azonban a cseheknél most egy érdekes megoldással adnak lehetőséget egy elkapott kalóznak a büntetés megúszására.

Mivel a lekapcsolt ember igen nagy számban töltött illegálisan le programokat, ezért jókora összeggel szerették volna megbüntetni. Ez viszont nem lehetséges, mivel a kalóznak, a régi, még tengerjáró elődeihez hasonlóan, nincs pénze. Ezért a hatóságok olyan opciót ajánlottak fel neki, hogy amennyiben egy Youtube-ra feltöltött videó eléri a 200 ezer megtekintést, úgy elengedik a bírságot.

Az illegális szoftver-terjesztő főleg Microsoft termékeket tett közzé a neten, különböző fórumokon, letöltési lehetőséget biztosítva az olvasóknak. A rendőrségi elfogásakor 373 ezer dolláros kárt okozott az illegális terjesztéssel. A hatóság a videómegosztóra feltett kisfilmmel kívánja felhívni a figyelmet az ehhez hasonló nem legális cselekedetek veszélyére.

Most néztem meg a videót, és jelenleg 212 ezer megtekintéssel áll, így remélhetőleg nem kell ezt a hatalmas összeget kifizetnie. A gyorsan elért nézőszám köszönhető a rengeteg közösségi médiás megosztásnak is.

 

Forrás: Ubergizmo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle