Connect with us

technokrata

Készíts olyan szelfit, amilyet még soha!

SelfieHop Meetup 2

Dotkom

Készíts olyan szelfit, amilyet még soha!

A magyar EU Edge Labs kreatív fejlesztői megalkották a SelfieHop-ot, amellyel a Föld bármelyik pontjára vagy akár a Marsra is teleportálhatod magad. Igaz, egyelőre még csak egy fotó erejéig.

A SelfieHop a XXI. század két nagy slágerét, a szelfit és teleportálást egyesíti. Az ötlet nem meglepő módon a szelfik körüli felhajtásból jött, hiszen a szelfi néhány év alatt uralma alá hajtotta a világot, elég csak körbenézni a Facebookon, hogy hány ismerősünknek egy szelfi a profilképe. Eddig azonban a fizikai korlátoknak köszönhetően csak olyan helyszíneken lehetett szelfizni, ahol személyesen is ott voltunk. A SelfieHop egy olyan webes alkalmazás, amelynek a segítségével egy szempillantás alatt teleportálhatod magad akár a Marsra is!

SelfieHop Meetup 1

Az EU Edge Labs az EU Edge szoftverfejlesztő cég kreatív műhelye, ahol a cég fejlesztői izgalmas technológiai kísérleteket folytatnak. A mindennapi komolyabb munkák mellett a fejlesztőknek a Labs-ben lehetőségük van saját ötleteiken dolgozni, így születnek meg azok a megoldások, amelyek a hétköznapi emberek számára is érdekesek és a szakmának is új irányokat mutatnak. Legfrissebb projektjük, a SelfieHop kezdeti lépéseit november 24-én egy meetup keretében mutatták be, ahol a webes alkalmazás jelenlegi, béta verzióját élesben is ki lehetett próbálni.

Egy kis technikai háttér a mobilos teleporthoz: a SelfieHop egyedülálló módon az okostelefon böngészőjében végzi az összes műveletet. Az arckereséshez nyílt forráskodú modulokat kombináltak a fejlesztők. Ezt egészítették ki három saját algoritmussal: az egyik automatikusan kitörli a háttérhez tartozó pixeleket, a másik elmossa az előtérben álló figura éleit, a harmadik pedig a háttérhez igazítja az arc színeinek tónusát.

SelfieHop Meetup 2

Az EU Edge-ből már több sikeres startup indult világhódító útjára (pl. AeroGlass és Scarab Research), ezért a cég az EU Edge Labs feladatának elsősorban azt tekinti, hogy inspirációt nyújtson a munkatársainak és lehetőséget az új techonlógiákkal való megismerkedésre és kísérletezésre. Terveik szerint pár havonta szeretnének újabb ötletekkel, fejlesztésekkel jelentkezni a szakma és a szélesebb nyilvánosság előtt egyaránt.

A SelfieHop alkalmazást bárki kipróbálhatja a http://selfiehop.euedge.com/ oldalon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő