Connect with us

technokrata

Ilyen egy igazán jó munkahely

People

Dotkom

Ilyen egy igazán jó munkahely

Ettől a Legjobb Munkahely: motivál, tanulásra ösztönöz és még hibázni is lehet!

Az Aol Legjobb Munkahely Felmérés Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő, átfogó kutatása. Az idei felmérés alapján 16 vállalat tartozik idén a Legjobbak közé. Az idei kutatásban 76 vállalat vett részt. A kutatás központjában a munkavállalók elkötelezettsége mellett a vonzó munkáltatói arculat, a hiteles és felkészült felsővezetés, a teljesítményorientált kultúra és a fenntarthatóság szempontjai állnak. De mitől legjobb egy munkahely?

People

Ez a legfontosabb: pozitív megerősítés

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője szerint a legfontosabb a jó teljesítmény elismerése. A Mapei-nél mindig törekednek a munkatársak pozitív megerősítésére. A vezetők folyamatosan keresik a pozitívumokat és azokat elismerik. Sokat dicsérnek, de mindig őszintén, azonnal és konkrétan. Amikor pedig egy munkatárs hibázik, akkor is emberként igyekeznek megerősíteni, ösztönözve a hiba kijavítására.

Megoldáskeresés és felelősség

A vállalatnál törekednek arra, hogy olyan légkört alakítsanak ki, melyben a munkatársak bátran felkereshetik a vezetőket a problémáikkal és viszont. A vezetők lehetőség szerint mindent elkövetnek azért, hogy segítsék a munkatársakat a megoldás megtalálásában. Ugyanakkor, ha a vezetőnek van egy céges problémája, akkor azt nem egyedül igyekszik megoldani, hanem segítséget kér a munkatársaitól.

_KED5079

A vezetőket arra ösztönzik, hogy ne megoldják a beosztottjaik helyett a problémákat, hanem segítsenek közösen megoldást találni. „A vezető legfeljebb gólpasszt ad, de a munkatársak rúgják be a gólt” – fogalmaz Markovich Béla.

Tudásközpontúság és tudásmegosztás

A Mapei nagy hangsúlyt fektet a képzésekre. A „kötelező” szakmai képzések mellett folyamatosak a képesség-, és személyiségfejlesztő tréningek. A vállalati kultúra része a tudásmegosztás: aki tanul valamit, az továbbadja. Nem csak az egyének szintjén, hanem vállalati szinten is: a Mapei nem csak munkatársait, hanem ügyfeleit és partnereit is folyamatosan képzi, ezzel segíti az iparág fejlődését.

Nem „csak” a munka

Fontos szempont, hogy a munkatársak tudatában legyenek a munkájuk jelentőségének. „A küldetésünk, hogy minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket. És bár ez sokkal nagyobb felelősséggel jár, hiszek abban, hogy munkájuk hasznosságának éSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő