Connect with us

technokrata

Ilyen egy igazán jó munkahely

People

Dotkom

Ilyen egy igazán jó munkahely

Ettől a Legjobb Munkahely: motivál, tanulásra ösztönöz és még hibázni is lehet!

Az Aol Legjobb Munkahely Felmérés Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő, átfogó kutatása. Az idei felmérés alapján 16 vállalat tartozik idén a Legjobbak közé. Az idei kutatásban 76 vállalat vett részt. A kutatás központjában a munkavállalók elkötelezettsége mellett a vonzó munkáltatói arculat, a hiteles és felkészült felsővezetés, a teljesítményorientált kultúra és a fenntarthatóság szempontjai állnak. De mitől legjobb egy munkahely?

People

Ez a legfontosabb: pozitív megerősítés

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője szerint a legfontosabb a jó teljesítmény elismerése. A Mapei-nél mindig törekednek a munkatársak pozitív megerősítésére. A vezetők folyamatosan keresik a pozitívumokat és azokat elismerik. Sokat dicsérnek, de mindig őszintén, azonnal és konkrétan. Amikor pedig egy munkatárs hibázik, akkor is emberként igyekeznek megerősíteni, ösztönözve a hiba kijavítására.

Megoldáskeresés és felelősség

A vállalatnál törekednek arra, hogy olyan légkört alakítsanak ki, melyben a munkatársak bátran felkereshetik a vezetőket a problémáikkal és viszont. A vezetők lehetőség szerint mindent elkövetnek azért, hogy segítsék a munkatársakat a megoldás megtalálásában. Ugyanakkor, ha a vezetőnek van egy céges problémája, akkor azt nem egyedül igyekszik megoldani, hanem segítséget kér a munkatársaitól.

_KED5079

A vezetőket arra ösztönzik, hogy ne megoldják a beosztottjaik helyett a problémákat, hanem segítsenek közösen megoldást találni. „A vezető legfeljebb gólpasszt ad, de a munkatársak rúgják be a gólt” – fogalmaz Markovich Béla.

Tudásközpontúság és tudásmegosztás

A Mapei nagy hangsúlyt fektet a képzésekre. A „kötelező” szakmai képzések mellett folyamatosak a képesség-, és személyiségfejlesztő tréningek. A vállalati kultúra része a tudásmegosztás: aki tanul valamit, az továbbadja. Nem csak az egyének szintjén, hanem vállalati szinten is: a Mapei nem csak munkatársait, hanem ügyfeleit és partnereit is folyamatosan képzi, ezzel segíti az iparág fejlődését.

Nem „csak” a munka

Fontos szempont, hogy a munkatársak tudatában legyenek a munkájuk jelentőségének. „A küldetésünk, hogy minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket. És bár ez sokkal nagyobb felelősséggel jár, hiszek abban, hogy munkájuk hasznosságának éSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom