Connect with us

technokrata

Ebből a garázsból indulhat el a hazai 5G?

5g_1

Dotkom

Ebből a garázsból indulhat el a hazai 5G?

Az Ericsson Magyarország Nyitott innovációs „Garázst” nyit az „5G-t Magyarországnak” program előmozdítására.

Az Ericsson (NASDAQ:ERIC) Magyarországon, a budapesti kutatás-fejlesztési központjában megnyitotta az Ericsson Garázst, ami az “5G-t Magyarországnak” program elsődleges központja lesz.

Az Ericsson Garázs egy inkubátor, ahol összefoghat a Hálózatba Kapcsolt Társadalom ökoszisztémájának valamennyi szereplője, többek között a szolgáltatók, a tudományos élet, a start-up vállalkozások és más iparágak képviselői.

Az „5G-t Magyarországnak” a közelmúltban elindított „5G-t Európának” program része. A tervek szerint a lehetséges 5G megoldások ipari kísérleti üzemét végeznék el olyan területeken, mint például a „Dolgok Internete” (IoT), az energia és közműszolgáltatások, biztonság és védelem, állami infrastruktúra és kiskereskedelem. Feladatai közé tartozik majd a közös innováció és prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése a szolgáltatók és a vállalkozások számára.

Valter D’Avino, az Ericsson Nyugat- és Közép-Európáért felelős regionális igazgatója így nyilatkozott: „ A budapesti Ericsson Garázs megnyitásával bővítjük az 5G-t Európának programunkat. A kutatásra, az innovációra és az ipari kísérleti projektekre összpontosítunk, amelyek a következő generációs 5G hálózatok segítségével elősegítik új értékek teremtését és az európai ipar versenyképességének a megerősítését“.

5g2

Sara Mazur, az Ericsson kutatás globális vezetője elmondta: „Nagy izgalommal tölt el az Ericsson Garázs koncepció kibővítése. Egy újabb Garázs megnyitásával tudásunk további értékes ismeretekkel bővül, ami lehetővé teszi majd az iparágak hatékony digitalizálódását.

Ezek a kezdeményezések hasonlóak a nemrégiben elindított „5G Exchange” (5GEx) néven bevezetett, együttműködésen alapuló innovációs projekthez, amelynek társfinanszírozója az Európai Bizottság, és az Ericsson budapesti kutatócsapata áll az élén.

Az 5GEx célja, hogy lehetővé tegye egy egységes, számos szolgáltatót és technológiát felvonultató európai 5G szolgáltatási piac létrejöttét.

A projekt kiemelt célja a több tartományon átnyúló szolgáltatások összehangolásának támogatása több adminisztrátor esetén, illetve több tartományt egyedül üzemeltető adminisztrátor esetén. Ez az összehangolás összhangban áll majd az NFV (Network Functions Virtualization) és a szoftveresen meghatározott hálózati technológiákkal. A végponttól végpontig terjedő (end-to-end) hálózati és szolgáltatási komponensek képesek lesznek vegyíteni a többpartneres (multi-vendor), heterogén technológiai és erőforrás környezeteket.

A budapesti Ericsson Garázs megnyitásával egy időben egy egész Európára kiterjedő innovációs versenyt hirdetünk azzal a céllal, hogy az európai ökoszisztémát a Hálózatba Kapcsolt Társadalomban alkalmazható, kihívást jelentő és értékes alkalmazások létrehozására ösztönözzük. Az innovációs verseny győztesei amellett, hogy értékes jutalmakban részesülnek, lehetőséget kapnak arra is, hogy prototípus ötleteiket a budapesti Ericsson Garázsban tartott bemutatón hasznosításra felajánlják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő