Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigalopás: Ennyi jelszót még sohasem loptak el!

Dotkom

Gigalopás: Ennyi jelszót még sohasem loptak el!

Egy állítólagos orosz hacker lehet felelős a rekord, 1,2 milliárdos lopásért.

Az FBI nagy erőkkel nyomozott egy csoport után, akik több mint 1,2 milliárd bejelentkezéshez szükséges adatot loptak különböző honlapokról. A szervezetet most a rendőrség a kikerült nyomozati anyagok alapján összekapcsolta a ‘MR.Grey’-ként ismert hackerrel. Ez természetesen csak egy domain név, melyet a weboldalakat feltörő magának talált ki.

hacker_keyboard_660

Nem tisztázott még, hogy vajon egyedül hajtotta e végre ezt az igen nagyszabású akciót, vagy a név egy teljes szervezetet takar. Minden esetre ez eddig a legnagyobb adatlopás, ami után az szövetségi nyomozóiroda kutat.

Külföldi lapok a múlt héten nyilvánossá tett nyomozati anyagokra hivatkozva azt állítják, egy kiberbiztonsági cég, a Hold Security segített a rendőröknek megtalálni a CyberVor nevű orosz hacker-csoportot, akik a 2014-es nyomozás szerint 1,2 milliárd belépési adatot, és 500 millió email címet tulajdonítottak el.

Az FBI kutatásai során találtak egy listát, melyen felhasználóneveket találtak, melyeket a csoport tagjai használhattak. Itt lettek figyelmesek a “mistergrey” névre. Kiderült, hogy még 2011 novemberében ezen a néven a közösségi média több oldalán (Facebook, Twitter, VK) posztolt a hacker személyes fiókok feltörésével kapcsolatban. Azonban nem sikerült még azóta sem elfogni a tolvajt, és további információk sem láttak napvilágot kilétét illetően.

 

Forrás: Engadget



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés