Connect with us

technokrata

4 év és 10 millió egy kommentelő megtalálásáért!

waste-money

Dotkom

4 év és 10 millió egy kommentelő megtalálásáért!

Egy amerikai politikusnak nem kis erőfeszítésébe került megtalálni egy kommentelőt.

A Egyesült Államokban sem ritkák a politikusokra rossz fényt vető vélemények az interneten. Egyet azonban talán túl komolyan is vett egy érintett.

Bill Hadley 2011-ben tért vissza a politikai életbe. Az erről megjelent újságcikk alá kommentelt be egy bizonyos Fuboy. Egy igen jól megfogalmazott mondatban adott hangot véleményének, miszerint a politikus szerinte pedofil.

ip-adress-512

 

Ez nem tűnhet olyan durva sértésnek, mivel nap, mint nap írnak hasonlókat a netes közösség tagjai a közszereplők többségére. Azonban Hadley nem hagyta annyiban a becsületsértést, és meg akarta találni a kommentelőt.

Bírósághoz fordult és 50 ezer dollárt követelt Fuboy-tól, mivel szerinte ennyi kár érte a sértő megjegyzés miatt. Az újság, ami a cikket lehozta neten, tudta az IP címet, de bíróság nélkül nem hozta nyilvánosságra. 2012 tavaszáig kellett várni a bírói döntésig, majd ezután csak annyit sikerült megtudni, hogy Comcast-hoz tartozik a gép. Újabb végzés után kerülhetett csak ki az internetszolgáltatótól a tényleges IP cím, mellyel a “tettes” nyomára akadtak. Ekkor már a politikus költsége 35 ezer dollár, tehát nagyjából 10 millió forint volt. Végre megtudta az elkövető nevét, aki Hadley első ciklusa alatt államügyész volt.

A pert áthelyezték egy másik kategóriába összeférhetetlenség miatt, így az első tárgyalás decemberben lesz.

 

Forrás: Index.huSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák