Connect with us

technokrata

Óvatosan a Facebookkal, az állam is hozzáférhet az adataidhoz!

facebookposzt

Dotkom

Óvatosan a Facebookkal, az állam is hozzáférhet az adataidhoz!

A Facebook jelentéséből kiderült, idén minden nap kért valakiről adatokat a magyar kormány.

A Facebook közzétette a legújabb  átláthatósági jelentését, amiből kiderült, hogy az év első félévében összesen 185 alkalommal kért ki adatokat a magyar kormány. Ez összesen 224 magyar felhasználót jelent, azaz gyakorlatilag minden napra jut egy adatigénylés.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden esetben szolgáltatott volna információkat a közösségi oldal, a Facebook közleménye alapján ugyanis csak 67 esetben találták jogosnak az adatigénylést. Azt ugyan nem tudni, hogy ilyenkor milyen információkat árultak el a magyar államnak, de valószínűsíthető, hogy IP-címekről, titkos felhasználó adatokról és üzenetekről lehet szó.

facebookintelligencia

Az állam “kíváncsiságában” az is meglepő, hogy 2013 első félévében még alig 24 esetben fordultak a Facebookhoz. Azaz két év alatt tízszeresére nőtt az olyan ügyek száma, ahol mindenképpen fontosnak érezték a közösségi oldalon található adatok megszerzését.

Persze mindez még semmi az amerikai kormányzathoz képest, ők több mint 26 ezer alkalommal fordultak a Facebookhoz. Általánosan elmondható, hogy világszinten jelentősen megnőtt az adatigénylések száma, hiszen a jelenleg is zajló háborúk miatt egyre több szervezet ilyen helyeken tartja egymással a kapcsolatot. Ezekről pedig érthető módon szeretnének tudni a kormányzatSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle