Connect with us

technokrata

Nem fogod elhinni, ki kaphat idén Nobel-díjat!

Bitcoin

Dotkom

Nem fogod elhinni, ki kaphat idén Nobel-díjat!

Egy igen érdekes jelöltje is lehet az idei közgazdasági Nobel-díjnak.

Az UCLA Anderson School pénzügyi szakának professzora merész jelöléssel állt elő a következő közgazdász Nobel-díj-at illetően.

A Bitcoin alapítóját, feltalálóját Satoshi Nakamoto-t terjesztené fel a legelismertebb tudományos díjra. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű. Ugyanis ez csak egy név, azonban a valódi embert senki sem ismeri, és semmilyen jelét nem mutatta az illető/illetők, hogy ezen az anonimitáson változtatni szeretnének.

bitcoinmon

A professzor azért szeretné nekik adni az elismerést, mert szerinte forradalmi a Bitcoin és a mögötte álló technológia. Véleménye szerint megbízható, biztonságos, feltörhetetlen kódokon alapul, valamint megkerüli a kormányokat, bankokat, ez által időt és tranzakciós költségeket megtakarítva.

Kérdés, ezzel más vezető közgazdászok mennyire értenek majd egyet, valamint,  hogy a hír hallatán feltűnik-e a titokzatos Nakamoto álnév mögötti ember. Egy azonban biztos, az 1 millió dolláros pénzjutalom nem motiválhatja annyira, mivel becslések szerint 250 millió dollár lehet pénztárcájában.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák